Roditelji djece iz škole u kojoj je poginuo dječak potpisali peticiju: Ko je kriv za smrt 12-godišnjeg Ahmeda

Roditelji djece iz škole u kojoj je poginuo dječak potpisali peticiju: Ko je kriv za smrt 12-godišnjeg Ahmeda

– Naš osnovni zahtjev je da se našoj djeci omogući sigurno školovanje. Naša djeca u ovoj školi nemaju sigurnost. Krivi su svi. Škole u SBK nikad nisu bile u gorem stanju. Pitanje je dana kad će se tragedija ponoviti u drugoj školi ako se ništa ne poduzme. Tražio sam hitni inspekcijski nadzor dvorane. Ako je ovo država u kojoj mi trebamo živjeti, ja sutra odoh iz nje – rekao je Nermin Švraka, daidža stradalog dječaka.

Građani koji su potpisali peticiju kažu kako je i prije bilo povreda u istoj dvorani.

– To se isto dogodilo kad je moj sin išao u školu, prije pet, šest godina. Amir Kozar je isto na tjelesnom pao i ruku je slomio. Djetetu je ruka bila u gipsu par mjeseci. U ovoj školi sala je uvijek bila katastrofa. Zar se ona nije trebala prekontrolirati, peti dan je to kako je škola počela – kazala je Šeherzada Čehić, majka tri bivša učenika škole.

Roditelji, svi do jednog, traže odgovornost.

– Tu treba prvo domar prijaviti ako nešto nije u redu s podom, s prozorima, pa obavijestiti nastavnika i direktora. Nitko ništa ne poduzima, oni se samo bore da dobiju veći topli obrok, veće plaće – smatra Ekrem Peco, djed učenika koji pohađa školu.

Direktorica škole, Mediha Ridžić, kazala je kako do sad nije bilo problema u dvorani, te da ona ne zna postoje li propisi koji bi odredili jesu li golovi trebali biti fiksirani.

– Mi kao kolektiv smatramo da smo izgubili člana obitelji, jer tako doživljavamo svu djecu. Nadležni organi bili su u petak na licu mjesta, direktorica i čitav kolektiv je tu, spremni smo odgovarati ako se utvrdi da smo odgovorni. 

Zatvoriti sve dvorane

U dvorani svoje utakmice igra i RK Borac, igraju se i košarkaške utakmice, ti golovi se pomjeraju. Za 27 godina koliko sam ja u školi nikad se taj gol nije niti poljuljao, niti je došlo do slične ozljede. Mislim da ima sva dokumentacija od dvorane u školi, ali ja od petka nisam bila u psihičkom stanju da je pregledam. Mi kao prosvjeta nismo stručni ljudi da određujemo jesu li golovi trebali biti fiksirani ili ne – rekla je Ridžić.

U peticiji se još traži zatvaranje sportske dvorane OŠ Turbe, kao i svih školskih sportskih dvorana dok nadležni državni organi ne provjere standardiziranost i ispravnost sportskih sprava.

Nermin Švraka organizirao potpisivanje peticije

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE