Portal 072info

Roditelji Mahira Rakovca: Ne želimo da se stvara atmosfera linča, ona ničemu neće doprinijeti

Nakon stvaranja atmosfera linča i javnog objavljivanja imena učenika koji su navodno zlostavljali Mahira Rakovca, saopštenjem su se oglasili njegovi roditelji Alisa Mahmutović i Dubravko Lovrenović. Njihovu reakciju prenosimo u cjelosti

Poštovani naši sugrađani – Sarajke i Sarajlje,

Budući da je cijela priča o tragičnoj smrti našeg sina – Mahira – preplavila gotovo sve medije i da se ljudi, s razlogom, osjećaju pomalo nemoćni i zgroženi da su se takve stvari mogle dešavati u našem gradu, pored nas, a posebno nad činjenicom da su nastavnici ćutali o svemu, dobijamo informacije da se stvara svojevrsna atmosfera linča, koju nikako ne bismo željeli i ona ničemu ne bi doprinijela. To je sasvim razumljivo jer se svi osjećamo nemoćni, ali moramo pustiti da rade one čija je to nadležnost.

Želimo samo da se, što je prije moguće, cijela horor priča oko Mahirove smrti rasvijetli do kraja – zbog njega, zbog nas i zbog vas. Da se više nikada nijednom djetetu ne desi ono što se desilo Mahiru, i da se nikada nijednom roditelju ne desi ono što se dešavlo nama. 

Želimo vjerovati Tužilaštvu, oni su tu radi nas i ne bismo smjeli raditi njihov posao. Na kraju, imena su, možda, i nebitna, ali je situacija u obrazovanju alarmantna i obavezuje nas sve na hitne promjene, budući da svijet na nama ne  ostaje.

Alisa Mahmutović i Dubravko Lovrenović

 

Podijelite članak