Roditelji novac od djeteta potrošili na mobitele: Sad im prijeti zatvor

djecak

Protiv roditelja koji su podigli novac računa svog djeteta i potrošili ga za svoje potrebe podignuta je optužnica.

U njoj stoji da su majka (39) i otac (49) u poslovnici banke u Slavonskom Brodu podigli su s računa njihovog 10-godišnjeg sina iznos od 21.280 kuna (oko 5536 KM) koji je za dječaka uplatilo osiguranje na ime imovinske štete i tuđe pomoći i njege.

“Navedeni novčani iznos nisu potrošili na mlađeg maloljetnika, već su ga nenamjenski potrošili za svoje potrebe, oštetivši na takav način dijete za 21.280 kuna – navodi se u optužnici”, javlja Danica.hr.

Oba roditelja priznala su počinjenje kaznenog djela.

“Moj sin je imao nesreću i nakon toga dobio je novac od osiguranja koji je uplaćen na njegov račun u banci. Zajedno sa suprugom kao punomoćnik podigla sam taj novac koji sam trošila na drugu djecu”, rekla je majka u policiji tokom ispitivanja, a tokom iskaza u policijskoj postaji sve je priznao i otac.

“Poznato mi je da je moja žena podignula novac koji je naš sin dobio od osiguranja nakon nesreće. Ona je podigla novac, a ja sam bio tada s njom. Novac smo zajednički trošili, kupovali smo mobitele za djecu i za sebe“, priznao je otac dječaka.

Tužitelji za njih traže po 10 mjeseci uvjetnog zatvora, a dokaže li im se krivnja morat će sinu vratiti cijeli iznos s kamatama. Kazneni postupak pokrenuo je mjerodavni Centar za socijalnu skrb koji zastupa dječaka.