Screenshot 5 11
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 7, 2021 @ 10:00
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
FIXGEHALT

Par iz Sjeverne Karoline, Max i Laura Oglesby, angažirao je dadilju za čuvanje svog dvogodišnjeg sina. Kako bi se uvjerili da je sve u redu, postavili su kamere u kući, a kad su ih provjerili, šokirali su se prizorom.

NER FIT

Ugledali su dadilju Lauren Rowe kako na silu pokušava nahraniti njihovog sina Declana. U snimku koji su podijelili na Facebooku vidi se da dječaku čvrsto drži ruke na leđima i gura mu hranu u usta. Dječak vrišti i rita se u visokom stolcu. U jednom trenutku uzvikuje: “Ne!” i “Tata!”, a ona mu uzvraća da “jede svoju hranu”. Dječak do kraja snimka jeca za roditeljima, a ona pritom viče na njega: “Moraš naučiti jesti svoju hranu.”

U snimku se vidi i kako dadilja s nekime razgovara na telefon te govori: “Da nismo kontrolirali našeg dvogodišnjaka, on bi nas pregazio.”

Oglesbyjevi su slučaj prijavili i policiji.

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Htjela sam je razbiti. Htjela sam doći doma, prikovati je za stolac i gurati joj hranu u usta”, izjavila je šokirana Declanova maćeha Laura.

Rowe je uhapšena i optužena za zlostavljanje djeteta. Puštena je nakon što je uplatila jamčevinu od 2500 dolara, a sudsko ročište zakazano je za 8. novembar.

“Ovo iskustvo nas je emocionalno iscrpilo. Cilj nam je da nikad više nikome ne učini nešto ovakvo”, poručili su Oglesbyjevi putem Facebooka.

LIDER