Roditelji obratite pažnju: Ljekari upozoravaju na bizarni TikTok izazov koji je bolan i neugodan

tik tok izazov bizarno
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Milion ljudi širom svijeta svakodnevno posjećuje TikTok radi zabave, a vrlo često ovom platformom vrebaju opasni i bizarni izazovi. Ovaj put popularnost je stekao izazov zvani ‘scalp popping’, odnosno čupanje pramena kose iz korijena dok se ne začuje zvuk pucanja.

TikTok je jedna od najpopularnijih aplikacija na svijetu, a korisnici ove društvene mreže najčešće su djeca i mladi. U utrci za preglede i lajkove mladi se upuštaju u izazove koji mogu biti opasni po život, stoga je važno da roditelji prate svoju djecu i ono što prate na aplikacijama.

  • Kad jako povlačite kosu, u mekom tkivu između tjemena i lobanje nastaje zvuk pucanja, a tako možete prouzrokovati krvarenje ispod tjemena, koje često uzrokuje i infekcije – kazao je Ross Perry, direktor klinike Cosmedics.
ČITAJ JOŠ:  TikToker poginuo dok je snimao video

Izvlačenjem kose lako se može i rastrgati unutrašnjost tjemena, što je veoma bolno i neugodno, a mogu se prouzrokovati i dugoročna oštećenja folikule dlake, što na koncu može rezultirati opadanjem kose. Također, može doći i do bolova u vratu.

Brojni ljekari upozoravaju na opasnost ovog bizarnog trenda, međutim, to nije spriječilo hiljade tinejdžera da nastave čupati kosu.

Ljekari često putem društvenih mreža upozoravaju na brojne nestručne savjete i dezinformacije na koje svakodnevno nailazimo na internetu.

ТіkТоk је društvеnа mrеžа kоја је роѕtаlа nајораѕnіја, a nіkаdа ranije іntеrnеtоm nije kružіlо tоlіkо іzаzоvа kојi роtіču korisnike na radnje koje mogu negativno utjecati na njihovo zdravlje.

ČITAJ JOŠ:  TikToker poginuo dok je snimao video

S obzirom na to da je ТіkТоk nајрорulаrnіјі mеđu tіnејdžеrіmа, аlі і mlаđоm dјесоm, vаžnо је ѕkrеnutі pažnju na opasnost koja vreba preko izazova.

GODISNJICA
MARKETING