A08A297C A819 4DC5 9DD6 7BC7878BCB2A
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
Kurbani 2021

Roditelji, članovi religiozne sekte koji su vjerovali da se bliži sudnji dan, maltretirali su svoju djecu “da bi ih pripremili za kraj svijeta”, piše agencija Agi, nakon što je policija saopštila da je uhapsila nasilne roditelje.

Utvrđeno je da su roditelji – otac 51 godinu, majka 41, spremajući se za kraj svijeta, svoju dijecu podvrgavali ekstremnom nasilju, udarajući ih nogama, rukama i svim predmetima koji su im bili pri ruci u kući.

Djecu su budili u tri sata noću i prisiljavali, čak i najmlađe, da rade teške poslove na njivi, prisiljavali ih da poste nekoliko dana zaredom, branili im da piju vodu, a roditelji su istovremeno pili puno vode “da bi očistili tijelo i dušu” prije sudnjeg dana.

Svaki otpor djece bio je kažnjen dodatnim nasiljem.

Policija je intervenisala nakon što je jedna kćerka potražila pomoć putem takozvanog “plavog telefona”, broja koji je uspostavljen upravo kako bi pomoć institucija mogli da potraže oni koji nemajmu drugog načina da se zaštite.

Djeca su smeštena u socijalnu ustanovu, otac je u zatvoru, a majka je u kućnom pritvoru uz obavezu da se svaki dna javlja u policiju.