Portal 072info

Roditelji se otrovali kiselim krastavcima: Tri dana petogodišnja djevojčica sama brinula o mlađem bratu

111 696x464 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon što su im roditelji preminuli zbog trovanja kiselim krastavcima tri dana djevojčica i njen brat bili su sami u stanu, dok ih nisu pronašli članovi porodice. Rođaci ruskog para Jakunun, Aleksandra i Viktorije, nisu mogli da ih dobiju nekoliko dana na njihove telefone. Naime, propustili su porodično okupljanje i poslije nekoliko poziva na telefon se javila njihova petogodišnja kćerka.

Djevojčica je rekla da su mama i tata zaspali i da već dugo spavaju, ali i da je otac promijenio boju. Ona se sve vrijeme brinula o bratu koji ima godinu dana. Natalija, Aleksandrova sestra, rekla je za ruske medije da je odmah nakon poziva došla u njihov stan.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

– Kad sam vidjela, pala sam i počela sam da vrištim – rekla je Natalija.

Nakon dolaska policije i Hitne pomoći ustanovljeno je da je uzrok smrti trovanje. Aleksandar i Viktorija su nekoliko dana prije nesretnog događaja dobili od njegove bake domaće kisele krastavčiće. Sumnja se da je botulinum toksin iz krastavčića bio uzrok smrti. On izaziva paralizu i u najgorim slučajevima otkazivanje organa za disanje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Komšija Mikail Komčenko je rekao policiji da alkohol nije bio razlog trovanja jer ga par nije konzumirao. O dječaku i djevojčici se trenutno stara Aleksandrov otac.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME