Romi proslavljaju Đurđevdan

Romi proslavljaju Đurđevdan

jagodina-romi-djurdjevdan-1328585176-82820

„Uspjeh“, ženska romska mreža, organizovat će sutra, 6. maja, izuzetno veliki i prigodan prigodan program u povodu najvećeg romskog praznika Đurđevdana, koji se slavi širom naše zemlje. 

Tokom slavlja i samog obilježavanja ovog velikog romskog praznika Đurđevdana, bio je planiran kao dio implementacije projekta pomenute Ženske Romske mreže „Uspjeh“ gdje se  finansijski podržava od strane Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH. 

Ova tradicionalna manifestacija će biti održana u Historijskom muzeju BiH u Sarajevu, a u sklopu programa medijima će se obratiti i predstavnici Ženske romske mreže i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH. 

Ono što je važno naglasiti jeste da će obilježavanje biti upotpunjeno bogatim kulturno – umjetničkim programom, nastupima grupe Sar e Roma, kao i kulturno umjetničkog društva Romi, baletskim performansom, forum teatrom, ali i predstavljanjem postavke umjetničkih djela mladih romskih slikara i umjetnika iz BiH. Organizatori pozivaju sve one koji žele da pogledaju kako i na koji način danas Romi žive, da dođu na ovu veliku manifestaciju.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS