Ronaldinho poslao fudbalu oproštajno pismo i rasplakao svijet

Ronaldinho poslao fudbalu oproštajno pismo i rasplakao svijet

Iako ga godinama nema u vrhu fudbala, jer se 2011. poslije igranja za Milan povukao sa velike scene i igrao gotovo rekreativno u Brazilu, Ronaldinho je bio i ostao majstor fudbala. Posljednju sezonu odigrao je u Flumineseu 2015. godine. Sada je riješio da kaže konačno zbogom fudbalu i to je napisao na Instagramu.

– Hvala ti moj Bože za ovaj život što si mi dao, porodicu, prijatelje i moju profesiju. Poslije skoro tri decenije posvećenosti fudbalu, ja sam rekao zbogom mom najvećem snu, snu koji se ostvario. Radio sam ono što volim skoro 20 godina profesionalno i još 10 godina kao dječak.

– Živio sam intenzivno ovaj dečiji san, svaki momenat, putovanja, pobjede, porazi, himna, ulazak u tunel, svlačionicu, na teren, kopačke koje sam koristio, dobre i loše lopte, priznanja koja sam ostvario, zvijezde s kojima sam igrao, oni kojima sam se divio i oni koji i dalje igraju i kojima se i dalje divim!U svakom slučaju, sve je bilo fenomenalno. Moj otac i porodica su me podržavali mnogo da stignem ovdje, to je bio timski napor. Došli smo do kraja prve staze, ove predivne priče.

Znate me i i znate da sam stidljiv i da nemam naviku da puno pričam, ali moram da se zahvalim od srca, iz duše, za sve što sam uradio i volio, svim trenerima, saigračima, vođama, navijačima koji su bili za i protiv mene, vozačima autobusa, dječacima koji skupljaju lopte, garderoberima, sudijama, novinarima… Hvala vam što smo ovu priču napravili zajedno. Bez vas ne bi bilo moguće.

– U Martu ću zvanično objaviti kako će izgledati oproštaj i kakav će biti sljedeći korak. Za sada, ovo je moja zahvalnost. Hvala vam mnogo što ste bili izvor moje inspiracije, i saradnici u mnogim pobjedama. Hvala vam za poruke podrške – napisao je između ostalog Ronaldinho.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE