Portal 072info

Ronaldo: Mogao bih se povući na kraju sezone, ali i igrati do 41. godine

Portugalski nogometaš Juventusa Cristiano Ronaldo je u intervjuu za TV1 govorio o mnogim zanimljivim temama, a između ostalog i o tome kada bi mogao završiti karijeru. “Ne treba mi nogomet da bih živio dobro, finansijski stojim odlično. Potrebni su mi atraktivni projekti i Juventus je jedan od njih. Uvijek mi se sviđao ovaj klub, najbolji je u Italiji i jedan od najboljih u svijetu. Oduvijek su se borili za svoje mjesto u Evropi, a nakon što sam osvajao trofeje u Engleskoj i Španiji, osvojio sam nešto i u Italiji. Sretan sam ovdje”, izjavio je Ronaldo.

Cilj Juventusa je osvojiti Ligu prvaka, trofej koji Staroj dami izmiče.

“Svi žele osvojiti Ligu prvaka pa tako i mi, ali to ne treba postati opsesija. Moramo završavati stvari redom, ići korak po korak. Trebamo znati i da novac ne čini ekipe velikim. Pogledajte koliko godina Bayern, Barcelona i PSG nisu osvojili Ligu prvaka”, rekao je Portugalac.

Poznato je da se ranije izuzetno loše nosio s porazima, ali sada tvrdi da je sazrio.

“Kako storm, shvatio sam da nogomet nije najvažnija stvar na svijetu. Naravno, morate biti fokusirani jer je to vaš posao, ali se možete i odvojiti od njega. Moja supruga Georgina ne zna ništa o nogometu i sretan sam zbog toga. Ona razmišlja kao i ja te me podržava u mojim odlukama među kojima je i dolazak u Torino”, kazao je Ronaldo.

Kada bi mogao završiti karijeru, nije siguran.

“Mogao bih se povući na kraju sezone, ali bi isto tako mogao igrati do 40. ili 41. godine. Ne znam, uvijek kažem da treba uživati u trenutku. Sadašnjost je odlična i moram uživati u njoj”, riječi su nogometaša Juventusa.

Nije mu bilo lako otići iz Reala gdje je osvojio mnogo toga.

“Mislim da nijedan igrač nema toliko rekorda kao ja. Nije bilo lako napustiti Madrid, bio sam tamo devet godina, 60 posto moje karijere. Osvojio sam 17 trofeja i to je postalo rutina, želio sam drugačiji izazov i veoma sam sretan u Juventusu”, istakao je Ronaldo.

Odlazak iz Madrida je bio teži za njegovog sina.

“Nije mu bilo lako jer je stekao prijatelje tamo, ali sam se mjesecima pripremao za odlazak. Znao je da bi mu otac mogao napustiti Madrid, nije vjerovao u to, ali je znao da se može dogoditi. Ipak, lako se prilagodio, govori četiri jezika bolje od mene”, rekao je portugalski nogometni as.

On je i dalje “gladan” trofeja i priznanja kao i njegov “rival” Lionel Messi.

“Osvojio sam mnogo nagrada, kao i Messi. Ko god da ih osvaja, zaslužuje ih. Sada sam upisan u historiju nogometa. NIje slučajnost da Messi i ja osvajamo Zlatnu loptu, opsjednut sam uspjehom. Nogomet je moj posao, ali nije kraj svijeta ako ne osvojim nešto”, istakao je Ronaldo.

Portugalac tvrdi da mu neće biti teško završiti karijeru.

“Bit će mi lako jer znam da ništa ne propuštam, ali me i dalje pokreće strast za nogometom i želja za pobjedom”, završio je Ronaldo.

Klix.ba

Podijelite članak
  • 9
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box