85CA6EE1 6117 4909 9721 B4DBA1BC4AE3
AUTOR: K.H.
DATUM: sij 13, 2022 @ 16:30
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo kaže da nema u planu biti u Manchester Unitedu i boriti se za petu ili šestu poziciju i da svi njegovi saigrači moraju biti svjesni da je svaki drugi rezultat ispod trećeg mjesta neuspjeh, piše klix.ba.

Ronaldo je rekao kako vjeruje da on i njegovi saigrači imaju sposobnost promijeniti stvari u svoju korist, ali da se prije toga neke stvari u igri moraju promijeniti.

Između ostalog, pružio je podršku menadžeru Ralfu Rangnicku te rekao da vjeruje kako može ostvariti dobre rezultate s klubom.

“Naš mentalitet mora biti takav da je svaki plasman ispod trećeg mjesta ravan neuspjehu. Da bi napravili dobre stvari, moramo mnogo toga popraviti, a mislim da smo sposobni promijeniti stvari nabolje. Mi smo veliki klub i zato moramo da idemo ka najvećim stvarima”, rekao je Ronaldo.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Uz to je rekao da on i njegovi saigrači moraju promijeniti način razmišljanja kako bi ostvarili velike rezultate.

“Neću da budem ovdje i da se borim za šesto ili peto mjesto. Hoću da budemo u društvu najboljih, a sada smo daleko od toga. Zato i govorim stalno da moramo promijeniti način razmišljanja da bi došli do velikih stvari”, dodao je Ronaldo.

Naredni meč Crveni đavoli igraju na gostovanju kod Aston Ville, a podsjećamo, upravo su protiv ovog tima u ponedjeljak slavili rezultatom 1:0 u susretu FA cupa.

LIDER