Ronaldo u problemu zbog nelegalne nadogradnje stana od 7,5 miliona eura

Screenshot 2 105

Cristianu Ronaldu je zaprijećeno sudskim postupkom zbog nadograđenog staklenog objekta (vrtni paviljon) na krovu luskuznog stana kojeg je Portugalac platio 7,5 miliona eura.

Arhitekta dizajnerskog apartmana iz Lisabona Jose Mateus zaprijetio je da će nogometnu zvijezdu izvesti pred sud ukoliko ne ukloni stakleni dodatak.

Arhitekta sa sjedištem u Lisabonu danas je optužio Ronalda da je “postigao autogol” i “uništio njegov rad” u iznenađujućem napadu na Juventusovog nogometaša.

Šefovi lisabonskog planiranja su također najavili vođenje istrage.

“Nemam više divljenje i poštovanje prema Ronaldu, izvrsnom i inspirativnom sportisti i primjeru za sve ono što sam mnogo puta isticao svojoj djeci i učenicima. Svjedočiti nedostatku poštovanja i nečastivom obeščašćivanju našeg rada, naše arhitekture, bez pristanka arhitekte, komšija i bez projekta koji je odobrila Općinska komora Lisabona, nešto je što neću gledati mirno”, bijesnio je Mateus.

Georgina je na Instagramu objavila video na kojem Ronaldo ulazi u sporni paviljon (Foto: Screenshot)
Georgina je na Instagramu objavila video na kojem Ronaldo ulazi u sporni paviljon (Foto: Screenshot)

On se, kako ističe, šokirao nakon što je vidio fotografije vrtnog paviljona na krovu novog Ronaldovog stana na 13. spratu, inače najskuplje prodanog stana ikad u Portugalu.

“Bio sam šokiran i iznenađen kada sam vidio šta je sagrađeno na vrhu zgrade”, dodao je.

Tvrdeći da vrtni paviljon nikad ne može biti legalizovan jer bi to značilo da stambeni blok krši ograničenje maksimalne visine, Mateus je portugalskim medijima rekao da će se boriti do kraja.

“Postoje autorska prava i zakonski okviri i sve se to mora poštovati”, poručio je Mateus.