RS: Ništa od novih mjera, samo će biti povećane kazne

D8AE3DBD 5DE4 4109 AF34 EE4B0E7AE4DE
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U Republici Srpskoj neće biti uvedene nove mjere suzbijanja širenja koronavirusa, ali će biti povećane kazne za one koji se ne pridržavaju mjera koje su na snazi – rekao je entitetski premijer Radovan Višković.

-Prema neodgovornim bit će primjenjivane zakonski propisane sankcije – rekao je on i dodao da je više od 80 posto građana RS poštovalo propisane mjere i ne mogu biti taoci neodgovornih, koji treba da budu sankcionisani.

Kazao je i da se lokacija stare zgrade hirurgije u Banjoj Luci priprema za kovid bolnicu, kao i objekti u Bijeljini i Istočnom Sarajevu, ukoliko bude potrebno za njima u narednom periodu, posebno na jesen, a bit će osigirana i potrebna količina zaštitne opreme.

Podsjetio je da sve mjere suzbijanja širenja virusa korona ostaju na snazi do 20. jula, a da je odgovorno ponašanje svakog pojedinca najefikasniji način zaštite čitave zajednice.

Kazao je da očekuje imenovanje novog direktora policije RS, jer dosadašnji Darko Ćulum preuzuma čelnu funkciju u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA).

– Nadam se da ćemo u skladu s procedurama doći u sitaciju da Nezavisni odbor predloži novog direktora policije – rekao je Višković novinarima u Banjoj Luci.

Nakon sastanka s predstavnicima Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u RS “Mrvice”, rečeno je da je Kabinet predsjednika Vlade RS donirao 50.000 KM ovom udruženju za nabavku aparata za liječenje retinopatije kod prijevremeno rođene djece.

GODISNJICA
MARKETING