Portal 072info

Rudar Dizdarević podvrgnut operaciji,Rizvić pod intenzivnim nadzorom

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

KantonalnabolnicaZenica

Stanje u jami Raspotočje, dijelu ugroženom gorskim udarom koji se desio u noći sa subote na nedjelju, polako se normalizuje, a dva zenička rudara povrijeđena u toj nesreći i dalje su na liječenju u bolnicama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Rudar Samir Dizdarević danas je podvrgnut operaciji u Kantonalnoj bolnici u Zenici, dok je Ćazim Rizvić, smješten u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i dalje u teškoj zdravstvenoj situaciji.

47-godišnji Samir Dizdarević, zenički rudar, koji je u nesreći u jami Raspotočje zadobio prelome jagodične i lijeve ključne kosti, danas je podvrgnut  operaciji u Kantonalnoj bolnici Zenica. Drugi povrijeđeni zenički rudar u posljednjoj nesreći u jami Raspotočje , 42- godišnji Ćazim Rizvić, koji je smješten u Klinici za anesteziju i reanimaciju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, danas se osjeća nešto malo bolje, ali je i dalje u izuzetno teškoj zdravstvenoj situaciji, te pod intenzivnim nadzorom ljekara, ističe portparol Bolnice na Koševu, Muamera Šehić, dodajući da se pretrage još vrše, a u cilju detaljnog ispitivanja njegovog stanja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podsjećamo Rizvić je u nesreći u jami Raspotočje zadobio kontuzione povrede glave, kičmenog stuba i grudnog koša. Esad Čivić, direktor Rudnika mrkog uglja u Zenici navodi da se stanje u jami Raspotočje, nakon gorskog udara, polako normalizuje.

Očekivanja su da će proizvodnja uglja i u ovom ugroženom dijelu jame Raspotočje, nakon obavljene sanacije, biti nastavljen za tri dana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME