Portal 072info

Rudari u FBiH podržavaju proteste

Predsjednik Samostalnog sindikata rudara FBiH Sinan Husić izjavio da 9.000 rudara u ovom entitetu podržava sve opravdane zahtjeve građana i proteste.

“Naravno da podržavamo sve zahtjeve radnika i građana FBiH. Do ovoga je moralo doći, jer su radnicima ugrožena sva njihova prava. Podržavamo i proteste širom FBiH, samo ne podržavamo paljenje državnih institucija, to nikome ne treba. Mi znamo šta je tražiti pravdu, ali se mora znati podvući crvena linija”, rekao je Husić.

On je za “Dnevni avaz” ocijenio da je 9.000 rudara, koliko broji ovaj sindikat, spremno, ako zatreba, podržati proteste da bi se ispunili svi zahtjevi radnika, pa i smjene svih vlada u FBiH.

“Sigurno da ćemo podržati smjenu svih vlada, pa i Vlade FBiH. Rudari najbolje znaju kako se može natjerati vlast na ispunjenje ciljeva. Ako to od nas budu tražili, nama nije problem doći. Da se ovo u Tuzli nije desilo, da nije pala Vlada, mi smo već bili spremni da pomognemo našim kolegama. Ljudima je došlo do grla, mi to najbolje znamo”, istakao je Husić.

On je poručio da rudare ne zanima ko sjedi u Vladi, već ih zanima da radnicima i građanima u FBiH bude bolje.
(srna)

Podijelite članak