Portal 072info

Rudnik Zenica obilježio dan rudara

Rudnik mrkog uglja Zenica,koji kao Zavisno društvo posluje u okviru koncerna Elektroprivreda BiH, danas je u okviru prigodnog programa obilježio Dan rudara,pri čemu je u zasluženu penziju ispraćeno 65 rudara.

Na spomen obilježje poginulim rudarima ispred hotela „Rudar“,položeno je cvijeće.

Direktor preduzeća, Nisvet Topalović je istakao da se godina na izmaku može ocijeniti kao relativno zadovoljavajuća uzimajući u obzir proizvodne rezultate.

Naš rebalansirani plan za 2016. godinu, zacrtan na oko 320 hiljada tona uglja, bit će ostvaren sa oko 96 posto i time možemo biti zadovoljni mada krajnji finansijski efekti nisu očekivani,kazao je direktor Topalović.

Što se tiče planova za narednu,2017. godinu,u drugoj polovini planira se aktiviranje širokog čela u jami Raspotočje,te okončanje izrade glavnog projekta za površinski kop Mošćanica.

Predsjednik Sindikata Rudnika Zenica, Nijaz Vardo je ukazao da rudari ne mogu biti u potpunosti zadovoljni standardom i nivoom dostignutih prava,pri čemu i dalje ostaje prioritetni zadatak stvaranje boljih uslova i sigurnosti na radu.

Uposlenima u Rudniku Zenica,koji upošljava 1.466 radnika, u povodu Dana rudara isplaćena je tradicionalna nagrada od po 250 maraka,a proteklih dana i drugi dio regresa.

rtvze

Podijelite članak

Počitajte još

Obavijest Kantonalne bolnice Zenica povodom prevencije širenja gripe

072info

Prilikom utovara jalovine, radnici ugledali nogu: U Zenici nađeno još jedno tijelo

072info

Zenica: Utvrđuje se identitet tijela pronađenog u rijeci Bosni

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box