Portal 072info

RUKOMET Čelik bolji od Igmana

Utakmica 16. kola Premijer lige BiH. Gledalaca oko 400. Rezultat: 37:28 (poluvrijeme 21:10). Sudije Eldan Hurić (Goražde) i Goran Smajlović (Sarajevo). Delegat: Pero Marić (Mostar). Sedmerci: za Čelik 2 (1), a za Igman 5 (4 gola). Isključenja: Čelik 12 minuta, a Igman 8 minuta.

ČELIK: Sirčo (16 odbrana), Čabai, Dervenčić (3), Martić (3), Hadžić (5), Adnan Begagić, Ekinović, Bajramović (9), Bugarčić (1), Kadić (8), Tufekčić, Aldin Begagić (4), Buljugija, Begović (2), Duvnjak (2) i Nikola Matić. Trener: Mehmed Begovac.

IGMAN: Lilić, Halilović, Đozo (2), Velić (1), Hošić, Hasibović (3), Čekalica, Bašić, Sadiković (2), Balaš (6), Alibegović (7), Lendo, Denjo (2) i Bračković (5). Trener: Adem Bašić.

Odlična igra Čelika u prvom poluvremenu (kada je Čelik vodio i sa 12 golova razlike) i nešto slabija u drugom poluvremenu, tako da je utakmica završila rezultatom 37:28 za Čelik. Inače, cijelu utakmicu karakterisala je velika borbenost Čelikovih igrača, gdje se posebno isticao mladi 19-godišnji Hamza Hadžić, kandidat za juniorskog reprezentativca  BiH, koji je uz dobru igru postigao čak 5 golova. Najviše golova na ovoj utakmici u kojoj je u zanimljivoj igri uživalo oko 400 gledalaca, postigao je Edin Bajramović iz Čelika, sa 9 golova, te Davor Kadić koji je postigao 8 golova.

U ekipi Igmana najbolji su bili Tarik Alibegović sa 7 golova, Almir Balaš sa 6, te Haris Bračković sa 5 postignutih golova.

Ipak, prema odluci specijalnog žirija najboljim igračem utakmice proglašen je golman Enes Sirčo, sa 16 odbrana (od čega je odbranio i jedan penal).

Od novih  Čelikovih akvizija pristojnu minutažu imao je jedino Stefan Bugarčić (postigao 1 gol i 4 asistencije), dok su Nikola Matić i Marko Čabai igrali samo u posljednjih desetak minuta igre, od čega je Matić (radi isključenja) 4 minuta bio van igre, ali izborio i jedan sedmerac. Trener Begovac ima i obrazloženje:

– Bugarčić, Matić i Čabai nisu bili u trenažnom procesu, imali su svega po dva treninga sa ekipom, tako da na njih ozbiljno računam tek u narednim utakmicama. Inače, zadovljan sam rezultatom, ali ne i igrom moje ekipe. Mora to biti mnogo bolje – izjavio je trener Meha Begovac.

I u naredne dvije utakmice, kada će ekipa “Čelika” biti mnogo spremnija, “crveno-crni” dočekuju odlični tim RK Vogošće (6. februara u Gradskoj areni, uz direktan TV prenos na BHT 1)  i očekuje pobjedu i tri nova boda, a zatim 13. februara Zeničani gostuju u Saraevu, protiv RK Bosne.   

Objektivno u tri utakmice sa Sarajlijama na stratu prvenstva mi očekujemo 9 bodova i to bi nas onda dovelo u u izglednu priliku za plasman u “Ligu 4” – kaže trener Čelika Seldin Rizvanović.

Podijelite članak