Portal 072info

RUKOMET: Čelik pokleknuo protiv Vogošće (24:24)

RK CELIK ZENICA

Mirza Hurem (RK ,,Čelik”) u 19. minuti od Emira Šahinovića Bubija “fasovao” žestok udarac šakom u lice (razbijen nos, povreda na licu i usnoj šupljini), a da sudije nisu pokazale ni žuti karton!

Nakon serije od 8 pobjeda (6 prvenstvenih i dvije za Kup BiH) – ,,Čelik” je sinoć pokleknuo pred grubom i oštrom ekipom iz Vogošće, koju su predvodili Zeničani Emir Šahinović Bubi, Edin Bajramović i Haso Ćosić. Sudije Predrag Dejanović (Banja Luka) i Elvis Marčetić (Prijedor) – sve vrijeme su tolerisali grubu igru “Vogošće”, a registrovana su svega četiri isključenja gostujućih igrača. U grubostima je prednjačio Emir Šahinović, koji je u 19. minuti štosem “opalio” igrača domaćih Mirzu Hurema, kome je pet munita na terenu ukazivana prva pomoć, a Hurem se u igru vratio tek u 51. minuti, i to uglavnom samo sa izvođenjem kaznenih prekršaja.

Istine radi valja istaći da su rukometaši ,,Čelika” u ovoj utakmici znatno podbacli i nisu bili ni sjena one ekipe koja je samo prije dva dana u Kup utakmici ,,samljela” dobru ekipu RK Dervetne sa 16 golova razlike (45:29). Pobacili su ključni igrači – Davor Kadić, Milan Ivančev, Eduard Martić, Boško Jolović… Golman domaćih Dragan Starčević je imao solidnih 14 odbrana, što je znano manje od njegovog kolege Edina Tatara (20) na golu ,,Vogošće”, ali manje nego i u prethodnoj utakmici sa RK Derventom, kada je Starčević sakupio 20 odbrana.

Inače, postignuto je izuzetno malo golova. Povela je RK ,,Vogošćča” rezulatom 1:0, a ,,Čelik” je izjednačio tek u 8. minuti na 1:1. Nakon toga ,,Čelik” je vodio cijelo prvo poluvrijeme sa dva, a u tri navrata i četiri gola razlike, da bi se prvo poluvrijeme okončalo rezultatom 13:11 u korist ,,Čelika”. U drugom poluvremenu ,,Vogošća” je sustigla razliku od dva gola iz prvog poluvremen, a zatim se igralo gol za gol, da bi krajnji tezultat glasio 24:24.

Zeničani u ekipi ,,Vogošće” (Šahinović, Bajramović i Ćosić) zabili su čak 16 od 24 gola!

Sve u svemu bila je to vrlo dobra utakmica, u kojoj je oko 700 posjetilaca uživalo u dobroj rukometnoj predstavi.

RK ČELIK: Tufekčić, Ivančev (1), Dervenčić (4), Martić (1), Ajanović, Alihodžić, Duvnjak, Kadić (3), Begović, Sirčo (5 odbrana), Rekanović, Starčević (14 odbra-na), Aldin Begagić (4), Mirza Hurem (6). Trener: Zdenko Antović.

RK VOGOŠĆA: Tatar (20 odbrana), Jusufović, Kadrić, Geko (3), Omerović, Bezdrob, Ljuca, Bašić, Bajramović (6), Hadžić, Selimović (5), Ćosić (4), Polić, Šahinović (6), Jelko. Trener: Senad Skopljak.

Isključenja: kod ,,Čelika” jedino trener Antović (2 minuta). Kod ,,Vogošće” 8 minuta. Semerci: za ,,Čelik” 6 (realizovano 3), a za ,,Vogošću” (realizovano 2).

U narednom 9. kolu Premijer ige BiH ekipa ,,Čelika” gostuje kod ,,tvrde” ekipe u Bosnskoj Dubici , gdje se već 13. novembra, u srijedu, sastaje sa domaćom ekipom ,,Kozara- Mljekoprodukt”, a u petak, 15. novembra ,,Čelik” u Gradskoj areni ugošćuje ekipu ,,Prijedora”.

A-sda Zenica obradovala štićenike JU Dom porodica

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box