RUKOMET: Čelik savladao Derventu. Idući vikend počinje Premijer liga!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

gorazde_bolje_od_krivaje_ubjedljiv_trijumf_celika_212735_88744_bigČELIK – DERVENTA 34:31

Počela prodaja godišnjih ulaznica

Prijateljska rukometna utakamica RK ,,Čelik”- RK ,,Derventa”, igrana u Gradskoj areni Zenica. Rezultat – 34:31 (poluvrijeme 13:16) za ,,Čelik”. Sedmerci: 5 (4) za ,,Čelik”, a 5 (3) za ,,Derventu”. Sudije: Haris Hadžikadunić i Kemal Vidimlić (Zenica).

Rukometaši ,,Čelika”, koji brane titulu pobjednika Premijer lige Bosne i Hercegovine iz prethodne sezone, odigrali su večeras treću i istovremenu i posljednju utakmicu pred početak novog prve-nstva u Premijer ligi. U veoma dobroj, oštroj, pravoj muškoj utakmici koja je po igri više ličila na prvenstvenu nego na prijateljsku, treneri Antović (,,Čelik”) i Dokić (,,Derventa”) isprobali su sve raspoložive snage i više varijanti i u odbrani i u napadu. U pojedinim trenutcima igralo se i na ivici incidenta, o čemu svjedoči da dva igrača kod ,,Čelika” zbog isključenja (Martić i Hurem) nisu igrali prvi više od poluvremena, a drugi takođe gotovo čitavo poluvrijeme, a tri isljučenja kod ,,Dervente” i diskvalifikaciju je ,,zaradio” igrač Pekić.

Na kraju ove zaista dobre generalne probe pred prvenstvo koje počinje već narednog vikenda, konačan rezultat je bio 34:31 za ,,Čelik”, mada se prvo poluvrijeme završilo sa tri gola prednosti u korist ,,Dervente” (13:16).

Na trenerima ,,Čelika” Zdenku Antoviću i njegovom pomoćniku Seldinu Rizvanoviću ostaje da u narednoj sedmici, sve do utkamice prvog kola Premijer lige BiH (Gradska arena Zenica, subota 7. septembar u 19.00 sati, kada ,,Čelik” igra sa sarajevskom ,,Bosnom”) – rade na poboljšanju nekih detalja u igri, kako u odbrani, tako i u napadu.

* Nakon prve dvije prijateljske utakmice – oba puta protiv ,,Krivaje” u Zavidovi-

ćima (koju smo izgubili rezultatom 36:33), te prošle srijede kada smo u Zenici ,,Krivaju” pobijedili (37:34 za ,,Čelik”) ohrabruje ovih 34:31 za nas protiv jake ,,Dervente”, prije svega zbog vidnih po-maka u našoj igri, posebno u odbrani – izjavio je nakon utakmice trener ,,Čelika” Seldin Rizvano-vić. – RK ,,Derventa” ima odličnu ekipu, koja će mnogima ,,pomrstiti račune” u novoj sezoni u Pre-mijer ligi – dodaje Rizvanović.

SASTAV ČELIKA: Starčević, Begagić (4), Kadić (11), Martić (1), Hurem (2), Duvnjak (5), Mirza Dervenčić (5), Ivančev (5), Antović (1), Ajanović, Alihodžić, Sirčo, Đevad Dervenčić, Rekanović, Omerspahić i Beganović.

Sada su sve oči u RK ,,Čeliku” okrenute ka subotnjem prvom prvenstvenom meču protiv sarajevske ,,Bosne”, koja u pripremnom periodu bilježi sve same pobjede.

* Pozivamo sve ljubitelje rukometa i sporta u Zenici da u subotu 7. septembra dođu u

Gradsku Areni i podrže svoj tim u borbi za odbranu titule pobjednika Premijer lige BiH. Biće to ,,pravi rat” na terenu sa mladim igračima ,,Bosne”, jer je naša ekipa jako ,,nabrijana” i motivisana da idemo na pobjedu! U prva dva kola imamo dvije jake utakmice – obje kod kuće (nakon ,,Bosne” u narednu subotu, u petak 14. septembra nam dolazi izuzetno jaka ekipa RK ,,Gradačac”). Zato su te dvije utakmice za nas po važnosti – utakmice godine! To je razlogom više da naši navijači u veli-kom broju dođu u Gradsku arenu! Istovremeno, obavještavamo sve dosadašenje i druge zaintere-sovane korisnike naših godišnjih karta, koje važe za sve utakmice za godinu dana (50 utakmica u cijeloj sezoni!) po cijeni od 30 KM za godinu – da ulaznice već mogu nabaviti u klupskim prosto-rijama – poručuje Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika”.

Saopštenje RK “Čelik”