RUKOMET: Čelik slavi titulu!

RK CELIK

Zavjesa u Rukometnoj premijer ligi BiH je, nakon 26 kola spuštena. Prvi put u 63 godine dugoj istoriji rukometaši ,,,Čelika” su zasluženo osvojili titulu prvaka državne Premijer lige, a pored RK ,,Čelika” u ,,Ligi 6 za prvaka” će se naći drugoplasirana ekipa Premijer lige – ekipa  ,,Konju-ha” iz Živinica i trećeplasirani RK ,,Gradačac”, a pored njih i dosadašnji učesnici Regionlane SEHA  lige – RK ,,Borac” – Banja Luka, ,,Sloga” –iz Doboja i ,,Izviđač” iz Ljubuškog će igrati ,,Ligu 6” koja započinje 4. maja i igraće seu terminima srijeda-subota.

Veliko ,,Čelikovo” slavlje za najboji rezultat u istoriji Kluba nije pokvarila ni posljednja uta-kmica u Premijer ligi BiH  igrana sinoć u Mostaru (,,Zrinjski” – ,,Čelik” 33:32 – poluvrijeme 15:16), koju je ,,Čelik” odigrao bez dva važna igrača (Mirza Dervenčić nije nastupio jer je povrijeđen u utakmici protiv ,,Bosne” – Visoko, a Nermnin Bašić nije zbog obaveza na svom radnom mjestu).

Na kraju šta reći nego – bravo ,,čelikovi čelični momci”!Za osvojenu titulu prvaka Premijer lige BiH sve čestitke pripadaju kapitenu ,,Čelika” Aldinu BEGAGIĆU, Davoru KADIĆU, Milanu IVANČEVU, Mirzi DERVENČIĆU, Eduardu MARTIĆU, Hasi ĆOSIĆU, Elvisu BRKIĆU, Nerminu BAŠIĆU, Draganu STARČEVIĆU, Edvinu BEGOVIĆU, Milanu DUVNJAKU i Edinu GUŠIĆU, te mladima Jasminu BEGANOVIĆU, Harunu ALIHODŽIĆU, Almiru REKANOVIĆU i Ahmetu KOVAČU.

Bravo momci i hvala Vam za istorijsklu  titulu šampiona  Premijer lige BiH koju ste prvi put u istoriji Kluba donijeli u svoju Zenicu!

Valja se prisjetiti i sjajnih igrača i dobrih ljudi  koji su ,,čelikove boje” branili u prvom dijelu prvenstva. To su:  Adanan ŠABANOVIĆ (otišao u ,,Atletiko” –  Madrid), Goran ŠARENAC (igra za hrvatskog Premijerligaša ,,Spačva” iz Vinkovaca) i Andreas DOMINIKOVIĆ (natu-pao za turskog superligaša).

Zasluge za odlično prvo mjestu svakako pripadaju  i aktuenom treneru RK ,,Čelika” Zdeni Antovićui i njegovom pomoćniku Seldinu Rizvanoviću, te Ljubomiru Filipoviću, koji je ekipu vodio u prvoj polusazeoni Premijer lige.

RK ,,Čelik” je u čitavom periodu u takmičarskoj sezoni 2012./2013. godine u kontinitetu igrao dobro, nadigravao se sa svojim protivnicima i gdje god je ,,Čelik” igrao izazivao je poštovanje, respekt i punio je dvorane domaćina gdje god je gostovao.

Na kraju treba istaći i doprinos i Uprave Kluba vrhunskim sportskim rezultatima. Uprava na čelu sa predsjednikom Kluba Panetom Škrbićem je zajedno sa igračima i stručnim voćstvom napravila  jednu cjelinu i obezbjeđivala ambijent za uspješan rad i sportsku borbu rukome-taša.Očekuje se da će Klub, igrači, Uprava i stručno voćstvo i u narednih 10 prvenstvenih  kola u ,,Ligi 6”  pokazati karakter i konkurisati za sami vrh ,,Lige 6” te za plasan u Regionlanu SEHA ligu.

Dragi rukometaši – hvala Vam! Hvala Vam za prvu titulu Premijer lige BiH koja je ,,došla” u Zenicu! Cijela sportska Zenica je ponosna na vas! Još jednom Vam česitamo za osvojenu titulu i za najbolji rezultat Rukometnog kluba ,,Čelik” u 63 godine postojanja!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica