Portal 072info

RUKOMET Čelik večeras protiv Žepča

Večeras u 17 sati rukometaši Čelika igraju svoju drugu ovogodišnju pripremnu utakmicu pred nastavak prvenstva u Premijer ligi BiH. U goste Čeliku u Gradsku arenu dolazi solidna ekipa RK Žepča, člana Rukometne lige Federacije BiH. Utakmica se igra na jednoj trećini terena u Areni i zatvorena je za javost.

U odnosu na utakmicu sa Slobodom u Tuzli ekipa će biti jača za još dva igrača: Eduard Martić je ozdravio, a Adnan Begagić, koji nije putovao u  Tuzlu zbog poslovnih obaveza, pa će oba biti na raspolaganju za utakmicu protiv RK Žepča – kaže trener Čelika prof. Seldin Rizvanović.

BIRDAHIĆ U ČELIKU? 

Jučer je Registraciona komisija Rukometnog saveza BiH objavila spisak i odluku o prelaksu igrača iz kluba u klub  u mini zimskom prelaznom roku. Pod tačkom 27 u Odluci Komisije  objavljeno je ime Derviša Birdahića, koji je u  protekloj sezoni, kao posuđeni igrač RK Bosne (Sarajevo) branio boje RK Čelika. U Čeliku smatraju da je ta odluka nije u skaldu sa Pravilnikom o registraciji igrača i traže da se odlični bek Birdahić vrati u njihove redove.

Izjavili smo žalbu na odluku Registracione komisije, jer u Pravilniku o registraciji igrača precizno piše (Poglavlje 8 – član 62 Pravilnika) ,,ustupanje igrača iz člana 60 Pravilnika (pozajmica) traje najmanje jednu takmičarsku sezonu…”, kako stoji i u ugovoru o posudbi.  Ako bude pravde i ne bude ,,igara” u Rukometnom svezu BiH – igrač Birdahić je naš i u narednoj polusezoni! –izjavio je Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba Čelik.

Na potezu je Registraciona komisija i Izvršni odbor Rukometnog saveza BiH.

Podijelite članak