RUKOMET – ,,ČELIK” VEČERAS U DERVENTI: Dvije teške utakmice u tri dana

Vodeća ekipa Premijer lige BiH u rukometu  – ,,Čelik” u naredna tri dana igra dvije teške prvenstvene utakmice: večeras (srijeda) ,,Čelik” ide u goste ekipi Dervente, koja  još nije obezbi-jedila opstanak u Premijer ligu BiH, iako ima veoma solidnu ekipu. U petak uveče u 19.00 sati, u Gradskoj areni, ,,Čelik” igra odlučujuću utakmicu za plasamn u ,,Ligu 6” za prvaka države – protiv četvoroplasirane ekipe RK ,,Goražda”.

Žejeli smo, čak bili i najavili da derbi susret Premijer lige sa RK Goraždom igramo u subotu, 30. marta. Medjutim, kako se u subotu i nedjelju u Gradskoj areni igra Kup juniorsko košarkaško prvenstvo, morali smo našu utakmicu pomjetiti na naš ,,standardni termin” – petakom u 19.00 sati. Nadam se da ovaj termin odgovara  našim posjetiocima i da će, prema interesovanja  u javnosti, na ovoj utakmici biti rekordan broj ljubitelja rukometa i sporta uopšte. Ja ih i na ovaj način pozivam – da u što većem broju sudjeluju u stvaranju nove pobjedničke istorije Rukometnog kluba ,,Čelik”  – kaže Pane Škrbić, predsjednik Kluba.

U ,,Čelikovom” taboru, inače, vlada optimizam i očekuje se nova gostujuća pobjeda.

Trener ,,Čelika” Zdenko Antović kaže:

Kvalitet je svakako na našoj strani, medjutim, treba imati u vidu i činjenicu da se ekipa Drevnete, koja ima solidan tim, bori za opstanak u Premijer ligi, što će im, zasigurno dati dodatnu snagu da protiv nas igraju maksimalno. Mi ćemo igadi svoju standardnu i borbenu  igru i nadam se novom osvajanju bodova – ističe Antović.

,,Čelik” u Derventu putuje kompletan. Neizvjestan je jedino nastup najboljeg igrača i reprezentativca BiH – Davora Kadića.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE