Portal 072info

KUP BiH: RK Čelik – RK Derventa (45:29) (FOTO)

 RK CELIK

U užarenoj atmosferi Gradske arene u Zenici večeras je odigrana utakmica drugog kola Kupa BiH u okviru koje su se sastali RK Čelik i RK Derventa.

Prvo poluvrijeme za rukometaše obje ekipe bilo je dosta teško, obzirom da se prava snaga ekipa mjerila baš u njemu, te je rezultat nakon prvog poluvremena završen rezultatom 21:15. Ono što je zasigurno bilo tačno i vidljivo tokom prvih pola sata igre jesu odbrane golmana Dragana Starčevića, koji je pokazao po ko zna koji put veliki talenat i spremnost za svaku utakmicu.

Najviše pogodaka u prvom poluvremenu postigao je rukometaš RK Čelika Boško Jolović, čije su lopte zavšravale u mreži protivnika bez mnogo odrađenog posla.

Važno je naglasiti da je drugo poluvrijeme svoju igru započeo i Mirza Dervenčić i to sa povredom,  a pored njega valja pomenuti i jednog od boljih rukometaša u večerašnjoj utakmici, Aldina Begagića.

Posljednjih pet minuta susreta, oba trenera ekipa, odlučile su utakmicu okončati sa mlađim naraštajima ekipa, te je konačni rezultat utakmice između RK Čelik i RK Derventa završio rezultatom 45:29, te su domaćini na čelu sa prisutnom publikom zadovoljni napustili dvoranu gradske arene.

10 GODINA A-SDA ZDK: Ne smijemo dozvoliti da se uništi BiH!

Podijelite članak