Portal 072info

RUKOMET: U ‘sezoni za povratak’ visočka Bosna pregazila Turbinu

visoko-rk-bosna-rk-turbina-1

Kako je naš portal i ranije pisao, te na sebi svojstven način najavio utakmicu prvog kola Prve lige za rukometaše u kojoj su se sastali Rukometni klub “Bosna” iz Visokog u ulozi domaćina, te gosti iz Jablanice, Rukometni klub “Turbina”, ovoga puta vam donosimo izvještaj sa već navedene utakmice.

Večeras se u KSC “Mladost” u Visokom odigrao pravi rukometni susret kojim su počašćeni vjerni navijači visočke Bosne. Oko 400 navijača su pomno pratili kako njihov tim ‘gazi’ goste, te još jednom pokazuje da im nije mjesto u ovom rangu takmičenja, da zaslužuju daleko jače utakmice. Time su nagovjestili da kreću u pohod na vrh i prelazak među bh. rukometnu elitu.

Rukometni klub “Bosna” je predstavio svoju mladost. Ekipu uglavnom sačinjavaju mladi igrači koji srčano i bez ikakve bojazni brane boje kluba. Visoko je pokazalo cijeloj Bosni i Hercegovini da nema potrebe da brine za svoju budućnost, te su se ovako dobrom postavom dugoročno osigurali, ali i poslali poruku Slogi iz Gornjeg Vakufa da ih čeka sličan, možda i gori scenarij u derbiju polusezone. “Zeleni” će iduće kolo biti gosti ekipi Sloge, a utakmica će se igrati u Bugojnu.

Visočka Bosna je položila prvi ispit i to pred svojom publikom. Najefikasniji u ekipi domaćih bili su Skopljak i Mimić sa po 8 golova, a vrlo dobru partiju pružili su i Lončar, Travančić, Burić, ali naravno i svi ostali. Rezultat na kraju susreta je glasio 37:21. Bosna najavljuje sve bolju i bolju igru, a u što nakon večerašnje pobjede ni ne sumnjamo. Ovo će zasigurno biti sezona povratka, a koja će najaviti još bolju sezonu i to nadamo se među bh. elitom.

visoko-rk-bosna-rk-turbina-3

Podijelite članak