RUKOMET: Sutra kraj prvenstva Premijer lige BiH

RUKOMET: Sutra kraj prvenstva Premijer lige BiH

U srijedu, 24. aprila u 19.00 sati,  se igra posljednje – 26.  kolo Premijer rukome-tne  lige BiH. Prvoplasirana ekipa Lige – RK ,,Čelik” putuje u Mostar, gdje će se susresti sa čvrstom i standardno dobrom ekipom  Premijer lige HRK ,,Zrinjskim”. Nakon vrlo teške i oštre utakmice protiv ,,Bosna preventa” (Visoko) prošle su-bote (37:35 za ,,Čelik”) , rukometaši ,,Čelika”  sada ,,vidaju” rane  i mirno se pri-premaju za zadnji prvenstveni meč u Mostaru. Protiv komšija iz Visokog najgore je prošao po mnogima junak ove utakmice bek ,,Čelika” Mirza Dervenčić, koji je ,,zaradio” udarac u nogu i napuknuće mišića.  Na ljekarskoj je terapiji i njegov nastupo u Mostaru je pod velikim pitanjem. 

Utakmica sa ,,Bosnom” je iza nas. U toj utakmici bio je to ogroman psihološki prtisak i naboj i ja čestitam mojim igračima da su ovu utakmicu sportski i korektno priveli kraju. Naravno da mi je žao i da osjećam neku gorčinu što je  ,,Bosna” ovom utakmicom ,,ovjerila” svoj odlazak u niži rang takmičenja, ali nije  ,,Čelik” taj koji ju je ,,poslao” u Drugu ligu. ,,Bosna” je i u ovoj utakmici pokazala da ima dobar tim i da nije zaslužila odlazak u niži rang takmičenja, ali to je već stvar analize stručnog štaba i Uprave ,,Bosne” – kaže Zdeno Antović, trener ,,Čelika” i dodaje:

Što se utakmice u Mostaru tiče– mi ,,Zrinjskom” idemo rasterećeni, jer smo već obezbijedili nastup u ,,Ligi 6 za prvaka BiH”. Zato to može biti lijepa rukometna predstava. Svakako da priželjkujem pobjedu u Mostaru, jer bi na taj način definitivno ostali na prvom mjestu Premijer lige BiH, što je veliki podvig ove ekipe ,,Čelika” – kaže Antović.

U Mostar iz Zenice u srijedu putuju svi igrači, a neizvjestan je jedino nastup već pomenutog Mirze Dervenčića, koji u Mostaru po tradiciji dobro igra.

Utakmice ,,Lige za prvaka BiH” započinju 4. maja, a izvlačenje parova će se obaviti u nedjlju 28.  arpila u Čapljini. Svih deset kola će se igrati u termi-nima srijeda – subota. Svih šest učesnika ,,Lige 6” su poznati. To su, pored ,,Čelika” –  ,,Borac” (Banja Luka), ,,Izviđač” (Ljubuški), ,,Sloga” (Doboj), ,,Ko-njuh” (Živinice) i ,,Gradačac”. Biće to prilika da u šest gradova u BiH ljubitelji rukometa gledaju  dobar rukomet. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS