RUKOMET: Žepče preko Jajca do trećeg mjesta!

RUKOMET: Žepče preko Jajca do trećeg mjesta!

428857_412737742085842_1549963103_n

U okviru Prve lige FBiH, grupa sjever, odigrana je utakmica između rukometnog kluba Žepče i gostiju iz Jajca.

Utakmica je bila i više nego napeta, a svi posjetioci, ljubitelji ovog sporta mogli su da uživaju punih 60. minuta, te osjete napetost baš kao i igrači. Jajce je prije susreta bilo na trećem mjestu, a i sami su bili svjesni da ih poraz vodi na  jedno mjesto niže ćime bi puno izgubili. Utakmica je gotovo prolazila izjednačeno punih 60. minuta. Na poluvremenu rezultat je bio nerješen, a u nastavku, nakon predaha i odličnih savjeta trenera Žepča dolazi do naglog preokreta. Žepče preuzima inicijativu, pravi seriju od 4:0 nakon čega se i golman domaćih “budi” i tako “potapaju” Jajce koje pada na ljestvici. Rezultat na kraju susreta glasio je 33:31.

Za ekipu rukometnog kluba Žepče nastupili su: Josip Barbarić, Mithet Osmić,  Dario Corusa, Enes Avdić, Josip Nakić,  Tomislav Dunđer, Marko Mrkonjić, Slaven Barbarić, Matej Sarajlić,  Goran Tesanović, Armin Osmić, Davor Durić, Azur Čusković, Hazim Čamdžić, Marko Kresic, Emir Omerović. Trener: Pero Zekić, pomocni trener: Josip Klarić

Iduću utakmicu rukometaši Žepča igraju u Sani protiv Sane 7 gdje će nadamo se upisati nove bodove i tako “zaprijetiti” Maglaju i Slobodi iz Tuzle koji zauzimaju prvo i drugo mjesto na tabeli.

 

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica