Portal 072info

Rukometaši BiH otputovali u Finsku

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je otputovala u Finsku, gdje će sutrašnjim susretom protiv domaće selekcije u gradu Vantaa nastaviti kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2018. godine u Hrvatskoj.

Selektor Bilal Šuman, koji je u ponedjeljek okupio reprezentaciju na Ilidži, nakon tri održana treninga skratio je spisak igrača na 18 imena.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Boje BiH u predstojećem dvomeču sa Fincima će braniti: Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Alen Ovčina, Anes Bečić, Muhamed Zulfić, Vladimir Vranješ, Muhamed Toromanović, Senjamin Burić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Duško Čelica, Marko Tarabochia, Ivan Karačić, Saša Marjanac, Josip Perić, Marko Panić i Kosta Savić.

Šuman očekuje da će njegovi izabranici u oba susreta pobijediti Fince, kako bi ostali u utrci za EP.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Drago mi je da vidim da je prisustna velika volja i želja i to mi daje optimizam uoči susreta s Fincima. Ukoliko želimo igrati na evropskom prvenstvu, moramo pobijediti Finsku i ništa drugo osim trijumfa ne dolazi u obzir. Vjerujem da imamo kvalitet i nadam se osvajanju bodova, prvo u gostima, a onda i pred našim navijačima u Goraždu. Nakon toga možemo računati na druge stvari, otvara se druga dimenzija koja nas vodi prema evropskom prvenstvu – izjavio je Šuman.

Po dolasku u Finsku, bh. tim će večeras u 20.30 sati obaviti službeni trening.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Rukometaši BiH početkom novembra prošle godine otvorili su kvalifikacije s dva poraza, od Španije 30:21 i Austrije 23:22, i trenutno se nalaze na posljednjem mjestu u Trećoj grupi. U preostala četiri susreta očekuje ih težak zadatak u borbi za prve dvije pozicije koje direktno vode nastupu na EP.

Prvi susret s Fincima na programu je u četvrtak u 17.30 sati, dok će se revanš igrati u nedjelju u 20 sati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Posljednja dva susreta kvalifikacija reprezentacija BiH će odigrati protiv Španije 14. juna u Goraždu i 17. juna protiv Austrije u Beču.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME