Portal 072info

Rukometaši Čelika poraženi od travničkog Borca na krilima Šahinovića i Bajramovića

U sklopu priprema za sezonu 2017./2018. godinu rukometaši Čelika su ugostili ekipu RK „Borac“ Travnik (prvoligaš – liga jug), te su upisali poraz.  Rukometaši Čelika su u prvom poluvremenu pokazali više želje i htijenja, te su na pauzu otišli sa prednošću od 17:15. Početkom drugog poluvremena, gostujuća ekipa ubacuje u brzinu više i na krilima Šahinovića i Bajramovića pravi prednost, koju su do kraja utakmice i zadržali. Kod domaćina najefikasniji su bili Biogradlija sa 6, Oruč sa 5, te Begagić i Omerović sa 4 postignuta gola. Dok su u gostujućoj ekipi najefikasniji bili Bajramović sa 8, Šahinović sa 7, te Čović sa 5 postignutih golova.

Rezultat : 28:37 (PV: 17:15)

Isključenja:  Čelik 10 min I Borac 10 minuta

RK Čelik: Hodžić, Mulić, Kaljić, Begagić 4, Jurić, Biogradlija 6, Kobilica 3, Omerović 4, Oruč 5, Pašalić 2, Grabus, Šećibović 2, Sumbuljević 2, Bešić, Brekl, Spahić, Šarić, Mrako, Babić. Novalić.

Trener: Rizvanović Seldin

RK Borac: Filomon, Kovač,  Škember 3, Bajramović 8, Šahinović 7, Čović 6, Marhošević, Kahrić 1, Baltić 4, Pavić 2, Matošević 1, Pavlović, Melić 1, Majo 1, Filipović 3, Smoljo.

Trener: Zeljko Vladimir

Pripreme ekipe se nastavljaju, a u subotu će naši rukometaši nastupiti na XV Memorijalnom turniru „Namir Alispahić“ koji će se održati u KSC Bugojno. Pored svega, nadamo se da će aktivan rad mlade ekipe prepoznati mnogi, te nam pružiti potrebnu podršku, kako se ne bi doveli u situaciju da zbog finansijskih poteškoća otkažemo nastup u prvoj ligi Sjever koja je u planu da počne 30.09./01.10.2017. godine.

 

UO RK Čelik Zenica

 

Podijelite članak