Rukometaši Čelika sve uigraniji

Zenički rukometaši “hvataju zraka” za prvenstvene borbe i marljivo treniraju dva puta dnevno na parketu Gradske arene.

Spisak onih najboljih, koji će kandidirati za teren i klupu, ipak će se morati skresati na prvih 16 igrača koji će se uigravati do početka prvenstva.

– Nije ništa specijalno, nego svi igrači su kandidani za prvu ekipu i dobit će priliku da se iskažu i dokažu. Želimo tim s timskom igrom, ne trebaju nam samo individualni potezi pojedinaca. Za sada je od 32 igrača spisak sveden na ‘najbolja 24 igrača’ i to je taj optimalni sastav koji više nećemo ‘rezati’, ali vidjet ćemo ko će u kojoj utakmici dobiti šansu da bude među 16 najboljih – objašnjava situaciju oko stvaranja momčadi trener Milanko Savčić.

Već sutra svi igrači imaju šansu da se izbore za mjesto na turniru u Goraždu, na kojem nastupaju sarajevska Bosna, kragujevački Radnički i domaće Goražde.

U drugim klupskim sferama nije sve tako jasno, jer još nije riješeno pitanje finansiranja kluba za novu sezonu.

– Igrački smo jači nego ikada do sada, međutim, ako hitno ne riješimo pitanje finansiranja osnovne djelatnosti, troškove održavanja utakmica kod kuće i na strani, sve što smo do sada uradili dolazi u pitanje – rekao je za Agenciju FENA predsjednik kluba Pane Škrbić.

Vjeruje da će se uspjeti napraviti dobar odnos između kvaliteta igre Čelika, koji juriša na titulu, i finansijske potpore klubu.

Fena

Prethodni članakDan kad je napisana Povelja Kulina bana – rodni list bosanske državnosti (VIDEO)
Sljedeći članakU BiH se još traga za najmanje 8.000 nestalih osoba