Portal 072info

RUKOMETNA PREDSTAVA U ZENICI: RK Čelik dočekuje ekipu iz Gradačca

Na press konferenciji Rukometnog kluba ,,Čelik”, pred tri važne naredne utakmice koje se igraju na domaćem terenu u Gradskoj areni Zenica: 7. marta (subota) u 18. prvenstvenom kolu Premier lige BiH  (u 18 sati)  ,,Čelik” igra protiv RK ,,Gradačca”, zatim u srijedu 11. marta je četvrfinalna utakmica BiH  Kupa  (protivnik  je RK ,,Krajina”  iz Cazina), a u petak 13. mart ,,Čelik” u Gradskoj areni će da ugosti mostarski RK ,,Zrninjski”.

„U klubu i timu ponovo vlada optimizam, nakon gostujuće pobjede protiv RK ,,Bosne” u Sarajevu (30:33). Sinoć sam održao sastanak sa igračima i stručim štabom i svi smo jedinstveni u ocjeni i zaključku da se optimizam vratio u naše redove nakon poraza protiv RK ,,Vogošće”  i da u naredne tri domaće utakmice moramo ostvariti tri pobjede, bez obzira što ni jedna od tih utakmica neće biti lagane. Moramo u igri biti ozbiljni i disciplino-vani i siguran sam da se vraćamo na ,,stare” ciljeve: sami vrh tabele u prvenstvu i na borbu za osvajaje Kupa BiH. Sve tri ekipe koje nam dolaze su naši sportski prijatelji. Ponosan sam što  na svakoj utakmici u Areni imamo najveći broj gledalaca  od svih sportskih klubova u Zenici i nadam se da će nas naši navijači podržati i u naredne tri utakmice povratka na pobjedonosni kolosjek. Nažalost, razočarali smo  neke naše sportske neprijatelje, koji su počeli otvoreno likovati. Nikada nisam razumio takve ljude: koji se raduju tuđem kiksu. U sportu su normalne i pobjede i porazi i mi očekujemo da i naši glavni konkurenti za prestiž u BiH rukometu mogu kiksati“, rekao je na početku press koferencije predsjednik kluba Pane Škrbić.  

Najveći borac na terenu, zbog čega je veliki miljenik zeničke publike  – igrač  Boško Jolović je na press konferenciji rekao:

„U našoj ekipi nakon pobjede u Sarajevu vlada odlična atmosfera!  Dobro radimo na trenizima. Svi smo spremni za maksimalnu borbu na terenu!  Nikog ne podcjenjujemo, sve su to dobre ekipe, ali osim pobjeda u naredna tri domaća susreta (RK ,,Gradačac” , RK ,,Krajina” i RK ,,Zrinjski”) – ništa drugo osim pobjeda ne dolazi u obzir! Pozivam naše vjerne navijače da dođu na ove tri utakmice i podrže nas“.

Semir Memić Seke, koga mnogi smatraju najboljim odbrambenim igračem u Premijer ligi BiH je rekao:

„Svaka čast i RK ,,Gradačcu”,  RK ,,Krajini”  i RK ,,Zrinjskom” koji imaju dobre ekipe, ja smatram da ćemo te tri utakmice iskoristiti za podizanje naše forme za ono što slijedi nakon toga: dvije najvažnije gostujuće utakmice u prvenstvu, u Prijedoru protiv domaćeg RK Prijedora  i u Ljubuškom protiv Izviđača. Ako se bude posložilo sve kako treba, mi možemo ostvariti pobjede i u ta dva gostujuća meča i riješiti ovogodišnje prvenstvo u našu korst. Naši navijači nam u tome mogu mnogo pomoći dolaskom na utakmice i podrškom sa tribina“.

Na press konferenciji je učestovao i odlični srednji bek ,,Čelika” Aldin Mehinović, koji je nedavno bio na specjalističkom pregledu kod prof. dr. Miroslava Milankova u Novom Sadu, koji će ga operisati 12. marta u Kliničkom centru u Novom Sadu. Zato se popularni Čupo privremeno oprašta od publike čiji je također veliki miljenik, za narednih oko šest mjeseci:

„Došao sam na ovu press konferenciju da se privremeno oprostim od vas i publike i da se iskreno zahvalim svim navijačima, mojim saigračima, prijateljima rukometa koji me stalno zovu i šalju poruke podrške iz bukvalno svih klubova i svih krajeva Bosne i Hercegovine. Posebno veliko hvala predsjedniku Kluba Panetu Škrbiću koji  je obezbijedio novac za moju operaciju i bio mi najveća podrška u ovim za mene teškim trenucima. Veliko hvala  i mom Klubu  RK ,,Čelik” koji je veliki klub, institucija, klub sastavljen od velike raje, klub kome ostajem vječni dužnik“, rekao je Aldin Mehinović i izrazio uvjerenje da će njegovi saigrači i bez njega ostvariti zacrtane ciljeve u prvensvu i Kupu, a da će on biti ponovo u timu za nastvak takmčenja u Evropi.

Pored Mehinovića, isti doktor u Novom Sadu, jedan od najboljih za operaciju križnih ligamenata  u regionu, je prije tri mjeseca operisao i izvrsno krilo ,,Čelika” Milana Duvnjaka, koji se sada odlično osjeća i brzo opravlja.

Adi Bašić, trener RK ,,Čelika”:

“Već je istaknuto  da smo se psihički oporavili nakon poraza protiv RK Vogošće. Naša forma sada ide uzlaznom linijom i bez obzira na veliki broj povreda koje nas stalno  muče: već znate za Aldina Mehinovića i Milana Duvnjaka, koji su pod operacijom i van terena,  zdravstvene probleme imaju i Eduard Martić, Mirza Dervenčić i golman Jasmin Hadžihasić.  Ipak, uvjeren sam da ova ekipa može pobijediti svaki tim u ligi!  Iskustvo, znanje i borenost je na našoj stani i ja se slažem da su u naredna tri susreta  naše pobjede imperativ, bez obzira što je, kao što znate RK ,,Gradačac”  odlična mlada ekipa i mnogo godina dobra škola rukometa, što u RK ,,Krajini”  igraju dva odlična i iskusna bivša  ,,Čelikova” igrača – Emir Šahinović i Edin Bajramović i što se u ovom prvenstvu RK ,,Zrinjski”  znatno pojačao i ostvaruje pobjede i tamo gdje ih niko ne očekuje“.

RK ,,ČELIK” POZIVA SVE LJUBITELJE SPORTA I RUKOMETA – DOĐITE U SUBOTU 07. MARTA U GRADSKU ARENU ZENICA I UŽIVAJTE U NAŠOJ BORBENOSTI I POŽRTVOVANOJ IGRI I DOBROJ RUKOMETNOJ PREDSTAVI! DOĐITE NA PRIVREMENI OPROŠTOJ SA TERENA LJUBIMCA ZENIČKE PUBLIKE, ALDINA MEHINOVIĆA ČUPE!

Podijelite članak