Portal 072info

Rukometni klub “Bosna” Visoko: Sezona za povratak, jer ‘OTIŠLI SU DA SE VRATE’

rkbosna01Svi ljubitelji rukometa i sporta uopšteno znaju kakva teška situacija vlada među klubovima, ali imamo pozitivan primjer koji nam dolazi iz Visokog.

Naime, Rukometni klub “Bosna” Visoko je prošle sezone nesretno ispala iz Premijer lige za rukometaše. Sve je pogodila ekonomska kriza, pa tako i ovaj klub. Sredstava se nije imalo, ali nije ni sada ništa bolje. Opet, važan je sportski duh i duh pobjednika koji gaji ova ekipa.

Kažu, istina da smo otišli iz Premijer lige, ali otišli smo da se vratimo. Sve nas jako brine postupanje navijačkih skupina u Prvoj ligi. Vjerovatno je da većina zna kakav se skandal dogodio u Turbetu na utakmici Borac – Sloga. Rukometni klub “Bosna” je disciplinovana ekipa koja ima odličan rad sa svim kategorijama, te nije naviknuta na takve ispade, ali bit će svega. Ovo je liga gdje navijači ne gledaju koga će pogoditi upaljačem, bocom ili nećim drugim. 

Kako god, Visoko ne odustaje od juriša na prvo mjesto, od povratka u elitu, jer zaista tamo i pripadaju. Ekipa koja cini ovaj klub je jako mlada, te zbog financijskih poteškoća nije uspjela da ostvari svoje ciljeve u prošloj sezoni zbog čega su ispali iz Premijer lige. Naime, prošle sezone je njihov jedini cilj bio opstanak, ali ovoga puta idu da nadigraju sve ekipe. Bosna će igrati protiv Borca, Želje, Ilidže, Sloge, Viteza, Veleža, Iskre, Međugorja, Dobrinjca, Turbine i Jajca.

Nada je da navijači nisu okrenuli leđa ovom trofejnom klubu, te da će u subotu opet biti uz svoju Bosnu, uz svoje rukometaše. Rukometni klub “Bosna” svoju prvu utakmicu igrat će sutra protiv Rukometnog kluba “Turbina” iz Jablanice. Naravno, svi iz kluba očekuju veliku pobjedu, ali još veću podršku svojih navijača.

Utakmica se igra u 19 sati u KSC “Mladost” Visoko, a ulaz na utakmicu je 2 KM. Ovim putem pozivamo sve građane i građanke Visokog da budu dijelom ove utakmice, da pomognu svom klubu, te zajedno kroz “sezonu za povratak” vrate Bosnu u elitni rang takmičenja, jer ‘OTIŠLI SU DA SE VRATE’.

Podijelite članak