Rukometni savez BIH: ŠR “Čelik Junior” je suorganizator Svjetskog prvenstva za juniore!

Rukometni savez BIH: ŠR “Čelik Junior” je suorganizator Svjetskog prvenstva za juniore!

Jučer je u prostorijama škole rukometa “Čelik Junior” održan sastanak rukovodstva škole sa direktorom reprezentacije, dojučerašnjih golmanom reprezentacije Enidom Tahirovićem, te ljudima koji će sačinjavati lokalni organizacioni odbor ovog velikog takmičenja.

U popodnevnim satima u prostorijama škole rukometa “Čelik Junior”  održan je sastanak članova RSBIH sa lokalnim organizacionim odborom za SP u rukometu 2013. Škola rukometa “Čelik Junior” je dobila punu podršku saveza u organizovanju ovog prvenstva, budući da se jedna grupa igra  u Zenici.

Zahvaljujući stručnosti ljudi u ovoj školi, te organizacijskim sposobnostima Rukometni savez BIH ovaj jako delikatan zadatak ponudio je upravo školi rukometa “Čelik Junior”, te na jučerašnjem sastanku direktor reprezentacije je izjavio: “Ćim sam se cuo sam gosp. Vladimirom Zeljkom i kada mi je rekao da ima ljude koji su spremni obaviti sve zadatke, moje brige za Zenicu su automatski prestale, jer tog čovjeka znam dugo godina, te isto tako znam da je on osoba od povjerenja”.

Riječ je o istorijskom takmičenju. Bosna i Hercegovina je dobila u ruke organizaciju jedne velike svjetske smotre najboljih timova. A da će Zeničani uživati u ovom prvenstvu je gotovo zagarantovano, jer će se najzanimljivije utakmice odigrati upravo u našem gradu, te se nadamo da će raspored biti takav da naša reprezentacija sve do finala svoje utakmice igra u Zenici.

U petak lokalni organizacioni odbor iz Zenice putuje na sastanak u Sarajevo gdje će se se susresti sa drugim lokalnim odborima (Ljubuški, Banja Luka i Sarajevo), te ljudima iz Svjetske rukometne federacije.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica