Portal 072info

Rukovanje Facebookom nakon prekida: Što najčešće objavljuju bivši parovi?

U istraživanju je sudjelovalo 200 mladih, koji su prekinuli s partnerom u zadnje 2 godine • Njih čak 28 posto udaljilo se od spomenute društvene mreže, odnosno manje se koristilo njome

ČINI se kako postajemo sve zreliji.

Prema nedavno provedenom istraživanju, objavljenom u časopisu Journal of Social and Personal Relationships, postajemo puno zreliji, barem kada je u pitanju rukovanje Facebookom nakon prekida.

U istraživanju je sudjelovalo 200 mladih, koji su prekinuli s partnerom u zadnje 2 godine, a morali su se izjasniti o tome što su objavljivali na svom profilu. Tako je otkriveno da se njih čak 28 posto udaljilo od spomenute društvene mreže, odnosno manje se koristilo njome te su jedva govorili o raspadu svoje veze na njoj.

23 posto njih promijenilo je svoj status iz “u vezi” u “single” ili “komplicirano je” ili je uklonilo sve dokaze o svojoj ljubavnoj prošlosti. 10 posto ljudi priznalo je kako redovito “uhodi” bivšeg partnera na Facebooku, što zapravo i nije prevelika brojka, kada bolje razmislimo.

9 posto njih jednostavno je izbjegavalo gledanje profila od bivšeg, odnosno odlučilo se za njegovo blokiranje, kako ne bi primali novosti na svom News Feedu. 8 posto njih nije ništa promijenilo te su se nastavili ponašati kao inače.

No, njih 4 posto ipak je otkrilo kako su pisali tužne statuse, izbrisali bivšeg sa popisa prijatelja ili konstantno objavljivali zabavne stvari koje su radili.

Mi bi se svakako priklonili onih 28 posto s početka, a ti?

Podijelite članak