Rukovanje ljutih rivala: Dodik čestitao Stanivukoviću

d 13
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Vjerovatno najljući politički oponenti u Republici Srpskoj, lider SNSD i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković, bar na trenutak su zaboravili na političke sukobe.

Prilikom dolaska u Banski dvor, na svečanu akademiju, Dodik nije mogao da izbjegne jednog od domaćina, te mu je pružio ruku. Sudeći po fotografijama, rukovanje je bilo srdačno, objeručke sa Stanivukovićeve strane.

Rukovanje Dodika i Stanivukovića osmijehom je propratio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji ih je kasnije pozvao na sastanak kome su prisustvovali i predsjednik gradske Skupštine, Mladen Ilić, kao i premijer Srpske, Radovan Višković i predsjednica Republike, Željka Cvijanović. Kako je rečeno, razgovaralo se o projektima koje će zajedno provoditi Grad Banja Luka, Vlada RS i Srbija.

U odnosu na prethodne dane, kada su političke podjele u Banja Luci dostigle vrhunac, sjedanje za isti sto i razgovor o projektima nesušno bitnim za Banja Luku i Banjalučane, izgleda kao najava nekih boljih vremena.