Rusija od ponedjeljka ograničava pristup Instagramu

r 19
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Rusija je u petak objavila da će ograničiti pristup Instagramu optužujući tu društvenu mrežu da širi pozive na nasilje nad Rusima koji su povezani sa sukobom u Ukrajini. 

Tužitelji su ranije zatražili od ruskog suda da označi matičnu tvrtku Instagrama i Facebooka, Meta Platforms, kao “ekstremističku organizaciju”, prenio je u petak Interfax, dan pošto je kompanija najavila da će dopustiti pozive na nasilje protiv ruskog vodstva i vojske.

ČITAJ JOŠ:  Članice EU se dogovorile: Cijena ruske nafte ograničena na 60 dolara po barelu

Ruski telekom regulator Roskomnadzor objavio je da će pristup Instagramu biti ograničen od ponedjeljka kako bi se omogućilo korisnicima da u međuvremenu prebace podatke na druge društvene mreže.

Meta je u četvrtak objavila da će dopustiti iznimke od svojih pravila o poticanju na nasilje i mržnju i da neće uklanjati neprijateljske poruke protiv ruske vojske i vodstva.

– I dalje ne dopuštamo vjerodostojne pozive na nasilje protiv ruskih civila – naglasio je glasnogovornik Mete Andy Stone.

Rusija je već prošli tjedan blokirala Facebook na svojem teritoriju zbog odluke kalifornijske grupe da zabrani medije bliske vlasti kao što su RT i Sputnik u Europi.

ČITAJ JOŠ:  Posebna atmosfera u Moskvi: Pogledajte kako je grad okićen
GODISNJICA
MARKETING