Rusija uputila poruku SAD-u: Naši odnosi se približavaju tački bez povratka, upozoreni ste 

Podijelite vijest

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije osvrnulo se na aktivnosti Sjedinjenih Američkih Država te su upozorili Washington kako se približava prekidu diplomatskih odnosa s Moskvom.

Direktor Odjeljenja za Sjevernu Ameriku pri Ministarstvu vanjskih poslova Rusije Aleksandar Darčijev govorio je o tome da li je u budućnosti moguće pogoršanje odnosa Moskve i Washingtona te je poručio kako to ovisi prije svega o SAD-u.

“Ne bih da ulazim u hipotetičke rasprave o tome šta je moguće, a šta ne u trenutnoj turbulentnoj situaciji kada zapadnjaci, predvođeni SAD-om, gaze međunarodno pravo i sva pravila u diplomatskoj praksi”, rekao je Darčijev.

ČITAJ JOŠ:  Amerika je znala da Rusija namjerava napasti Ukrajinu. Hoće li znati za nuklearni napad?

To se, prema njegovom mišljenju, prije svega odnosi na potencijalnu odluku o proglašenju Rusije državom koja sponzoriše terorizam.

“U ovom kontekstu, spomenut ću inicijativu o kojoj se sada raspravlja u Kongresu da se Rusija proglasi zemljom sponzorom terorizma. Ako se ona implementira, to će značiti da će Washington prijeći tačku bez povratka s najozbiljnijom kolateralnom štetom za bilateralne koja može dovesti i do potpunog prekida. Upozoreni su”, poručio je ruski zvaničnik.

Klix


Podijelite vijest