Ruski jutjuber Stanislav Rešetnjak osuđen na šest godina zatvora

12 6
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Okružni sud u Ramenskom okrugu u Moskovskoj oblasti proglasio je ruskog jutjubera Stanislava Rešetnjaka (Riflej) krivim za nanošenje teške tjelesne povrede svojoj devojci, koja je kasnije umrla tokom prenosa uživo, saopštio je danas portparol regionalnog tužilaštva.

-Sud je osudio Rešetnjaka na šest godina u zatvoru visoke bezbjednosti- rekla je portparol Natalija Grigorjeva za TAŠ.

Podsjetimo, jutjuber je uhapšen u decembru prošle godine nakon mučnog prenosa uživo u kojem je njegova trudna devojka preminula, jer su njegovi gledaoci platili da je podvrgne okrutnom zlostavljanju.

Stas Riflej, odnosno, Stanislav Rešetnjak, primorao je Valentinu Grigorijevu da izađe na balkon noseći samo donji veš. Spoljna temperatura je bila ispod nule. Gledalac prenosa uživo je 30-godišnjem Rifleju platilo 1.000 američkih dolara kako bi zlostavljao Valentinu, navodilo se u izvještaju “Buzzmedia” krajem decembra nakon što se incident desio.

Za Valentinu (28), koja je bila u ranoj fazi trudnoće, mislilo se u tom trenutku da je preminula od posljedica hipotermije, da bi kasnije obdukcija pokazala da je Valentina preminula od posljedica “stravičnih povreda glave”, a Riflaj je na sudu priznao da ju je udario na dan kada je preminula.