Ruskom MMA borcu otkinut prst na ruci tokom borbe, tražili ga po oktagonu

Bivši kanadski hrvač i olimpijac Khetag Pliev koji je postao profesionalni MMA borac, izgubio je prst tokom borbe u Cage Fury Fighting Championshipu u četvrtak navečer u Philadelphia Areni.

Pliev, četverostruki državni prvak u hrvanju poznat kao “The Terminator”, koji je predstavljao Kanadu na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, pretrpio je jezivu povredu tokom borbe u srednjoj kategoriji s Devinom Goodaleom.

Goodale je proglašen pobjednikom nakon što je sudija David Osaghae između druge i treće runde otkrio da Plievov prst na lijevoj ruci više nije pričvršćen za šaku.
Štaviše, izgubljeni prst službenici su tražili su po oktagonu, te su putem razglasa pozivali i druge ljude da pomognu.

ESPN je kasnije potvrdio da je Plievov prst pronađen i da su ga zašili hirurzi u obližnjoj bolnici, a predsjednik CFFC-a Rob Haydak izjavio je da je prst ostao u Plievovoj rukavici.

“U drugoj rundi Goodale je uhvatio moju rukavicu jednom rukom i pridržao je. Osjetio sam kako mi je pukao prst. Neprestano je povlačio moju rukavicu i pukao mi je prst. Nastavili smo se boriti. Kad je završena druga runda, vidio sam da mi je virila kost iz šake. Želio sam se nastaviti boriti, jer sam se osjećao da mogu pobijediti, ali liječnik je to vidio i zaustavio borbu”, kazao je Pilev koji se sada bori kao ruski MMA predstavnik.

Foto: Twitter

Iskusni 37-godišnji Pliev, koji je na Olimpijskim igrama u Londonu zauzeo 10. mjesto u kategoriji do 96 kilograma, sada je na skoru od pet pobjeda i dva poraza u MMA karijeri.

Pliev je takođr najavio da će se žaliti Državnoj atletskoj komisiji Pennsylvanije, ukazujući na ilegalno hvatanje njegovih rukavica tokom borbe.

IZVORKlix.ba
Prethodni članakVlada RS-a donijela uredbu o marži prilikom formiranja cijena naftnih derivata
Sljedeći članakPametni semafori u Seoulu će puniti električne automobile, dronove i mobitele