Rusmir Cviko poručio: Nekim igračima je težak broj na leđima

IMG 348f167cf3438912663a7d417380e15e V
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Gost komentator u studiju Nova BH sinoć je bio Rusmir Cviko.

Ovaj stručnjak poznat je po tome što se ne libi reći ono što misli. Zajedno sa Dušanom Bajevićem bio je u stručnom štabu Zmajeva i veoma dobro zna kako stvari funkcionišu, a kao navijaču, teško mu je pao jučerašnji poraz od Gruzije (0:1).

Blamažu naše reprezentacije Cviko je ovako prokomentarisao:

“Treba napraviti detaljnu analizu. Ima tu pojedinih igrača kojima su brojevi teški na leđima, koji misle da mogu, a nije to tako”, bez dlake na jeziku poručio je Cviko i nastavio:

“Dobio sam baš informaciju da je naš prosjek godina do 85. minute bio 28, što nije ni tako mlado. Na ovoj utakmici nismo nešto pretjerano vidjeli, ono što smo htjeli, a utakmice ove su za to da se vidi kako igramo, šta radimo, šta hoćemo u svakom momentu. Želje je malo nedostajalo, iako smo imali šansi, ali ih nismo iskoristili. U fudbalu je bitan na kraju samo rezultat.”

Otkrio je i što mu još smeta.

“Mora neko preuzeti odgovornost. Igračima se tačno i detaljno treba reći gdje griješe i šta se očekivalo od njih. I da se kaže nadležnim: ‘Vidite, gospodine imali smo toliko i toliko utakmica, naš rezultat je taj’. Da se vidi jesmo li zadovoljni ili nismo. Očito neko jeste, ali mi kao navijači nismo. Neko mora snositi odgovornost za ovo sve i objasniti nam zbog čega se ovo dešava. Sreća se mora zaslužiti. Mjerilo svakog trenera je samo rezultat i ništa više. Tako je bilo dok sam bio u Želji, Kini, kao i u reprezentaciji”, poručio je Cviko.