Portal 072info

Rusmir Isak brojnim inicijativama na Gradskom vijeću opravdava povjerenje građana

Da u Gradskom vijeću Zenice postoje oni koji kontinuirano svojim radom dokazuju da žele opravdati povjerenje koje su im građani povjerili na lokalnim izborima, najbolje svjedoči primjer Rusmira Isaka (A-sda) koji je do sada uputio niz inicijativa i pitanja kojima nastoji poboljšati uvjete za život u gradu.

Podsjetimo, na prošloj sjednici Isak je tražio od Službe za ekologiju i komunalne i inspekcijske poslove da se prepoznatljivi simboli Zenice, poput dva pješačka mosta na Kamberovića polju i onaj kod Lamele, osvijetle s LED rasvjetom.

Tom prilikom on je ukazao da je sadašnje stanje mostova, kada se radi o rasvjeti, u neprihvatljivom stanju zbog čega brojnim građanima kretanje ovim dijelovima grada u večernjim satima predstavlja bojaznost.

Da su nadležni shvatili kako se radi o prijedlogu koji uistinu treba realizirati najbolje svjedoči podatak o postavljenoj LED rasvjeti duž Kamberovića polja, na šetalištu, a što bi trebalo biti uvertira i za postavljanje LED rasvjete na spornim dionicama na koje je upozorio aktivni član Gradskog vijeća, Rusmir Isak.

Veliku pažnju na prošloj sjednici privuklo je Isakovo pitanje u vezi sa poduzimanjem mjera kada se radi o utopljavanju stambenih i poslovnih prostora na području grada.

– Svjedoci smo da stare fasade koje su na većini zgrada u Zenici ne predstavljaju nikakvu termoizolaciju, a zbog čega se bespotrebno troše enormno visoke količine energije, što za rezultat ima posljedicu povećanja procenta zagađenosti grada. Ukoliko bi se pristupilo utopljavanju pomenutih objekata, mišljenja sam da treba voditi računa da nove fasade odišu svijetlim nijansama čime će se neutralisati sadašnje sivilo grada – poručio je on.

Valja istaći da za vrijeme njegovog vijećnićkog mandata, pored navedena dva primjera, stoji još niz pitanja i inicijativa koje su od krucijalne važnosti za život u Zenici.

Podijelite članak

Počitajte još

Firmi Emg d.o.o. iz Zenice potrebni radnici

Redakcija

U protekla 24 sata: Tri krađe u Zenici

072info

Muftija ef. Dizdarević upriličio prijem za zeničke humanitarce

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box