Portal 072info

Rusmir Isak, Dženeta Žunić i Elmir Duvnjak predvode listu “Tima za promjene” za GV Zenica

E136FD0D 28A3 4977 8744 00F7D34C3701
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stranka demokratske aktivnosti (A-SDA) obznanila je danas da će kao kandidat “Tima za promjene”, kako su kreativno nazvali listu kandidata za Gradsko vijeće Zenice na Lokalnim izborima, biti i Rusmir Isak, aktuelni vijećnik, i to na poziciji broj tri. 

Rusmir Isak rođen je 1994. godine u Zenici. Završio je Tursko-bosanski Sarajevo koledž u Sarajevu, a potom na Ekonomskom fakultetu upisuje postdiplomski studij, gdje je stekao zvanje magistra ekonomije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

 Zahvaljujući stečenom zvanju i sposobnostima iz oblasti ekonomije, Isak trenutno obnaša funkciju direktora u Agenciji za fizičku i tehničku zaštitu ‘CONDOR’ d.o.o. Zenica, kojom uspješno rukovodi, a posebno je svoje vještine i umijeće, rukovodeći odgovornom Agencijom koja zapošljava stotine radnika, pokazao i tokom svjetskog izazova – pandemije koronavirusa.

Osim navedenog, Isak odlično govori turski jezik, a veoma je dobar poznavalac informatike i IT komunikacija, što mu je i profesionalna orijentacija. Aktivno se bavi sportom i majstor je borilačkih vještina II dan.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na proteklim Lokalnim izborima 2016. godine, zahvaljujući ogromnom povjerenju sugrađana koji su prepoznali njegove kvalitete, izabran je da ih predstavlja u Gradskom vijeću Zenica, s prioritetnim ciljem da unaprijedi ekonomski položaj i život mladih ljudi u Zenici. 

Tokom svog mandata u vijeću, Isak je, između ostalog, ostao prepoznat i zapamćen kao jedan od rijetkih vijećnika koji se često odricao svog paušala, a kojeg je dodjeljivao u humanitarne svrhe. Srcem se borio i za stipendiju malenom dječaku Ismailu Zulfiću, dječaku bez ruku, ali i svim drugim segmentima života građana. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
67FE5578 6E45 481B B980 B793D821BB99
Isak iza sebe ima itekako prepoznat mandat u GV

Njegovo nesebično zalaganje u vijeću prepoznali su brojni sugrađani, zbog čega već sada uživa ogromnu podršku kandidaturi i na predstojećim izborima. Istaknuti humanitarni aktivista, borac za bolji život svih građana, vrhunski ekonomista, obrazovan i sposoban Zeničanin, zasigurno je ime na listi A-SDA koje će zadobiti povjerenje sugrađana. Isak je oženjen i otac dvoje djece.

Osim Isaka, na broju dva prezentirana je Dženeta Žunić. Rođena je 1996. godine u Zenici. Završila je gimnaziju u Zenici, a na Univerzitetu u Sarajevu, Fakultet političkih nauka, na odsjeku za sociologiju stekla je zvanje diplomirani sociolog. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
B5C32BD6 E8CE 4092 AE30 C7D4161B673E
Žunić opredijeljena za jačanje uloge pojedinca u društvu

Opredijeljena je za jačanje uloge pojedinca u društvu, te posebno poštivanju ljudskih prava i sloboda i ljudskog dostojanstva.

Nosilac liste A-SDA, odnosno “Tima za promjene”, za Gradsko vijeće Zenica je Elmir Duvnjak, diplomirani pravnik – rođen je 1990. godine u Zenici. Kao dijete šehida Armije RBiH i nosioca zlatnog ljiljana, samostalno je uspio da riješi svoj radno-pravni status u oblasti privatnog poduzetništva. Direktor je privatne zeničke firme MESH d.o.o.  

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
ACD078FB A20F 4F72 B8D0 4530CD4FED3C
Duvnjak nosilac liste “Tima za promjene”

Aktivno govori engeski jezik i bavi se poslovima u oblasti IT komunikacija.

Kao sportista – aktivno se bavio košarkom u juniorskim sastavima “Kengur Zenica” i KK “Čelik” Zenica, te plivanjem u lokalnom zeničkom plivačkom klubu “Željezara Zenica”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na listi “Tima za promjene”, saznajemo, bit će još mladih, perspektivnih i obrazovanih Zeničana, međutim, A-SDA za sada vješto krije njihova imena povremeno ih objavljujući na Facebook stranici “Tim za promjene”.

Podijelite članak
  • 589
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Lopov ponovo kandidat na lokalnim izborima

072info.com

Instagram blogerica iz BiH želi u Gradsko vijeće: Obećava borbu za mlade i njihovu bolju budućnost

072info.com

Slaba zastupljenost žena i na ovogodišnjim izborima

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)