r 18
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
Kurbani 2021

Iz Sindikata Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH zabrinuti su što se u zaključku Predsjedništva BiH oko usvajanje budžeta na nivou Vijeća ministara BiH za 2021. gdje je ostavljena mogućnost povećanja plaća policiji i Oružanim snagama BiH ne spominje Agencija.

– Apsolutno podržavamo incijativu uz ozbiljno pitanje, šta je sa Agencijom za lijekove BiH, koja je primarno medicinsko zdravstvena institucija i donosi novac u budžet Vijeća ministara, radi kontrolu lijekova i vakcina u najtežim uslovima pandemije izazvanom koronavirusom – kaže za “Avaz” predsjednik Sindikata Ramo Rustemović.

Upozorava da zaposlenici Agencije za lijekove BiH nemaju radno vrijeme, rade vikendom i praznicima, kako bi u najkraćem roku obavili kontrolu kvaliteta vakcina.

– A sve to kako bi naši pacijenti na vrijeme dobili vakcine koje stižu sporadično. Odgovorno tvrdim da su zaposleni na zadnjem limitu strpljenja, s toga pozivam i molim Vijeće ministara da ima u vidu ova naša hronična upozorenja koja nisu neozbiljna i paušalna. Nećemo dozvoliti nikakvo selektivno povećanje plaća od bilo koga da dolazi, svi su ugroženi ovim lošim plaćama. Ispravljanje nepravde novom nepravdom se teško podnosi – poručio je Rustemović.