Ružna slika jednog od ljepših izletišta: Švapska ada puna starih kreveta, frižidera, šporeta…

ff 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U blizini uređenih semberskih izletišta, kao što je i revir “Švapska ada” na Drini, izletnici svakodnevno viđaju ogromne količine čvrstog otpada, starog odbačenog namještaja, frižidera, šporeta, građevinskog šuta, plastike i svega onoga što dugoročno zagađuje prirodni okoliš.

Na nedolično ponašanje neodgovornih pojedinaca ovih dana reagirali su zaljubljenici u prirodu, okupljeni oko “Udruženje ADA”. Javnosti su ukazali na problem odlaganja čvrstog otpada na lokaciji Šestića vir, nedaleko od revira “Švapska ada”.

– Jezero je ispunjeno komunalnim otpadom, dijelovima odbačenog starog namještaja. Divlje deponije preko noći niču na svakom koraku. Niko ne reaguje da bi se spriječilo nesavjesno ponašanje neodgovornih pojedinaca – upozoravaju iz ovog udruženja.

Nakon njihove reakcije, svoje aktivnosti i kontrole pojačala je Komunalna policija grada Bijeljine. Obišli su teren, a kako bi se preduzele odgovarajuće mjere na sprečavanju stvaranja novih divljih deponija na području Semberije

GODISNJICA
MARKETING