Portal 072info

RVI najzaslužniji građani BiH, dobili ključeve 80 automobila

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Salko Bukvarević uručio je danas ugovore, ključeve i vozila za 80 ratnih vojnih invalida 100 posto I grupe.

Screenshot_1 Screenshot_2 Screenshot_3

 Radi se o automobilima Seat bijele boje proizvedenim ove godine, a vozila su prilagođena potrebama krajnjih korisnika.

Federalni ministar Bukvarević naglasio je da se tim aktivnostima nastavlja realizacija strateškog opredjeljenja Vlade FBiH i resornog ministarstva da se dostignuti obim prava boračkih kategorija neće i ne može smanjivati.

“Vi i svi ostali naši suborci za nas ste najzaslužnija kategorija građana BiH. Prema vama smo se tako dužni i ponašati. Ovo je jedno od prava koje vam pripada i u obavezi smo ga realizirati”, kazao je.

Ministar Bukvarević je obećao da će on i ministarstvo na čijem je čelu pratiti nivo dostignutih prava te u saradnji s predstavnicima te populacije rješavati i druga pitanja. Spremni su, kaže da ih zajedno s njima pravno uobliče, ponude Vladi i Parlamentu te izrazio uvjerenje da će se na takav način postići cilj, a to je vraćanje dostojanstva boračkoj kategoriji – ljudima koji su bili spremni dati dijelove tijela i živote za slobodnu i odbranu BiH.

Osim ministra Bukvarevića, želje da što sretnije i ugodnije koriste automobile korisnicima i njihovim obiteljima uputili su i potpredsjednik RVIBiH Safet Redžić, predsjednik HVIDRA-e Dragan Radić te Mujo Aganović iz Saveza paraplegičara FBiH. Riječi zahvalnosti upućeni su i Vladi FBiH, resornom ministarstvu i svima koji su sudjelovali u realizaciji tog projekta.

Senad Olovčić, direktor firme Porsche BiH koja je, zajedno s Interauto Tuzla, izabrana kao najpovoljniji ponuđač nakon postupka javne nabavke izrazio je zadovoljstvo biti dijelom te pozitivne priče, a korisnicima poželio da automobile sa srećom koriste.

Vrijednost projekta je 1.912.000 KM bez PDV-a, a sredstva su odobrena i osigurana budžetom FBiH za ovu godinu.

 

klix.ba

Podijelite članak