RVI ogorčeni na Patkovića: Bio si vrijedan poštovanja kada si poveo saborce, a onda si ih prodao zarad ličnog interesa!

B6EE0CBA 3100 40F3 A415 DB11696E82A5

Nakon sastavljenog, odnosno “otvorenog pisma”, Šerifa Patkovića iz bolničke sobe Kantonalne bolnice Zenica, gdje se nalazi zbog lošeg zdravstvenog stanja i koronavirusa, oštre su reakcije i kritike brojnih boraca i ratnih vojnih invalida.

Inače, Patković i njegov rad u proteklom periodu obilježile su brojne malverzacije među kojima su štimanje boračkog novca zadruzi čiji je direktor njegov sin Sabir, ali i kupovina skupocjenog vozila boračkim novcem. Sada je kandidat zeničke SDA za Gradsko vijeće Zenice.

Među brojnim borcima koji su oštro kritizirali Patkovića je i Mevludin Šabić, RVI, čiju objavu donosimo u nastavku:

-DOSTA JE I TEBE…

Šerife Patkoviću, cijenim te kao borca ali kao čovjek si pao u mojim očima.

Jesi li samo ti RVI i da li samo ti zaslužuješ privilegije za svoj doprinos u odbrani BiH!?

Ja koliko znam ti si svoje zasluge dobro naplatio i ne znam od kud baš ti da nekoga kritikuješ i prozivaš!?

Nisi se ti našao na listi zato što si to tražio, jer si svjestan da će te narod prozivati i da narod zna sve o tebi, prihvatio si to kao i ostali koji moraju opravdati svoju poziciju, položaj i privilegije!

Bio si čovjek vrijedan poštovanja kada si poveo svoje saborce (RVI), a onda si ih prodao za rad svog ličnog interesa. Sve je stalo i sve se smirilo kada su tvoje lične apetite zadovoljili! Sve su ti dali, kako bi šutio i njih pustio da rade šta hoće.

Šutio si sve ove godine poslije toga, zadovoljavao svoje potrebe na štetu svih drugih koji imaju ista prava i šta te sad natjeralo da se probudiš? Vjerovatno ponovo trebaju cijenu platiti isti oni koji je plaćaju već odavno, zbog tebe i takvih kao što si ti!?

Možeš da pišeš šta hoćeš, tvoj karakter je već svima dobro poznat pa ne troši vrijeme na to uzaludno – napisao je Šabić.

Valja istaći i to da je Patkovića zenička SDA najprije predložila centrali za gradonačelnika Zenice jer je jedini on prihvatio tu kandidaturu. Koliko je poštovan u centrali stranke, čiji je sada kandidat za vijeće, govori podatak da je bez rasprave odbijen prijedlog zeničke SDA da kao kandidat za gradonačelnika ide Patković. Dokaz je to da su u SDA-u itekako svjesni da se za Patkovića vežu brojne malverzacije, ali i da nije poštovan među borcima.

Ipak, poratni biznismen i ovisnik o državnim jaslama Patković, koji se obogatio preko leđa boračke populacije, na kraju je pristao biti kandidat za Gradsko vijeće Zenice.

Prethodni članakBalkanu prijete poplave: Svjetski meteorološki servis dao prognozu za zimu
Sljedeći članakOve nedjelje pomjeramo kazaljke, a šta će biti naredne godine?