RVI traže usvajanje budžeta FBiH do 12. februara

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Upućujemo javni poziv predsjedavajućoj i dopredjedavajućem Doma naroda Parlamenta FBiH Lidiji Bradari i Jasenku Tufekčiću da hitno, a najkasnije do 12. februara zakažu sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH na kojoj bi se usvojio budžet za 2019. godinu u cilju isplata invalidnina kako ne bi došlo do nesakledivih posljedica za dalji tok normalnog funkcionisanja Federacije BiH, poručili su danas iz Saveza ratnih vojnih invalida Federacije BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Jedina tačka dnevnog reda Predsjedništva Saveza bila je isplata invalidnina, odnosno usvajanje budžeta Federacije BiH za 2019. godinu.

“Upućujemo javni poziv predsjedavajućoj Doma naroda Parlamenta FBiH Lidiji Bradari i dopredsjedavajućem Jasenku Tufekčiću da hitno, a najkasnije do 12. februara zakažu sjednicu Doma naroda Parlamenta FBiH i da se usvoji budžet za 2019. godinu u cilju isplata invalidnina kako ne bi došlo do nesakledivih posljedica za dalji tok normalnog funkcionisanja Federacije BiH”, nalazi se među zaključcima.

Zaključak sa današnje sjednice jeste i to da Savez ratnih vojnih invalida Federacije BiH zajedno sa kantonalnim savezima i općinskim organizacijama po hitnom postupku organizuje sastanke sa delegatima Doma naroda Parlamenta FBiH kako bi im se prezentovali zahtjevi Saveza ratnih vojnih invalida FBiH.