S bh. pasošom može se putovati u 118 zemalja bez vize

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U današnjem su svijetu putovanja u inozemstvo potpuno uobičajena stvar, međutim, neki pasoši su, očekivano, vrjednije od drugih. Naime, tvrtka Henley & Partners i ove je godine provela istraživanje o tome koliko su jaki pasoši pojedine zemlje. Jasno, jačina pasoša mjeri se time u koliko zemalja svijeta njezini vlasnici mogu putovati bez vize. Iako je prošle godine bila na tronu, ove godine njemačka putovnica nije najmoćnija. Zasjela je na drugo mjesto, odmah iza one Japana i Singapura, koji dijele prvo mjesto. Njihovi stanovnici bez vize mogu putovati u čak 189 zemalja svijeta, dok Nijemci bez vize mogu putovati u 188 zemalja.

ČITAJ JOŠ:  Slike iz naše BiH koje će vam popraviti dan: Ljubav spašenog laneta i psića!

Treće mjesto dijele Finska, Francuska, Italija, Južna Koreja, Španjolska, Švedska i Danska, čiji stanovnici mogu putovati u 187 zemalja bez vize. Na četvrtom su mjestu Austrija, Luksemburg, Nizozemska, Norveška, Portugal, Velika Britanija i SAD, a bez vize njihovi stanovnici mogu putovati u 186 zemalja svijeta. Na petom mjestu su Belgija, Kanada, Irska i Švicarska, čiji stanovnici bez vize mogu putovati u 185 zemalja svijeta. Bosna i Hercegovina nalazi se na 46. mjestu, što je najbolji plasman u posljednje tri godine. Vlasnici bh. pasoši tako mogu putovati u 118 zemalja bez vize. Kad su u pitanju zemlje regije, Slovenija se nalazi na devetom mjestu, Srbija je na 36., a Hrvatska na 16. mjestu.•

ČITAJ JOŠ:  Krompir dosegao rekordne cijene, dvije kulture pojeftinile

Večernji.ba

GODISNJICA
MARKETING