Portal 072info

Sa mobilnim telefonom mnogi spavaju, a većina se i tušira

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bez obzira koje su nacionalnosti, korisnici mobilnih telefona se gotovo nikad ne odvajaju od svog uređaja: spavaju sa njim, odlaze s njim u toalet i najprije pomisle na njega kada bježe iz kuće u plamenu.

To su rezultati istraživanja o navikama korisnika mobilnih telefona kojim je bilo obuhvaćeno više od 7.000 ljudi u sedam zemalja (SAD, Velika Britanija, Brazil, Meksiko, Kina, Španija, Indija), a koje je objavila kompanija Motorola, prenose agencije.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Da spava sa telefonom u ruci priznaje šest od deset korisnika, a taj procenat je još veći u pojedinim zemljama kao što su Indija (74 posto) i Kina (70 posto).

Svaki drugi nosi ga sa sobom kada odlazi u toalet, a rekorde na tom polju posebno obaraju Kinezi i Brazilci. Svaki deseti kaže da se čak tušira sa mobilnim, a više od polovine (54 posto) priznaje da bi najprije “spasili” svoj telefon iz požara, a tek onda svog kućnog ljubimca.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Odnos između korisnika i njegovog uređaja je ponekad tako intenzivan da je 22 posto ispitanika reklo da bi se radije odreklo se*sa nego mobilnog.

Blizu 40 posto njih izjavilo je da povjerava svom telefonu tajne koje ni njihovi najbliži prijatelji ne znaju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Ta idila ih, međutim, pretjerano ne ispunjava: svega 39 posto ispitanika je reklo da su “sretni” u društvu svog mobilnog telefona, a 79 posto da se iznervira kada im mobilni zazvoni “u pogrešnom trenutku”.

Anketu je sproveo KRC Research povodom promocije dvije nove, poboljšane verzije Motorolovog smartfona Moto X.

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6