Sa tri nove košarkašice protiv Jedinstva

Podijelite vijest

KZK CELIK ZENICA

U prostorijama KŽK Čelik jutros je održana pres konferencija povodom prve polufinalne utakmice play offa protiv ekipe Jedinstva iz Tuzle.

Prisutnim novinarima obratio se šef stručnog štaba KŽK Čelik Slobodan Kecman, i košarkašice ekipe Marina Džinić i Alma Kovačević, košarkašica koja se prije nekoliko dana vratila u njoj kako kaže, najdraži klub.

Utakmica protiv Play off-a bila je jedna izvrsna utakmica u doigravanju, te je trener Kecman istakao: “Utakmica koju smo riješili u svoju kroist bila je ta koja je donijela prvu startnu poziciju. Kada vam neko gleda u leđa i kada ste ispred njih, vi nosite opet blagu korist. Protiv Jedinstva smo igrali
prije tri sedmice. Oni su ekipa koja je sastavljena od mlađih igračica. Svaku utakmicu igramo na najbolji mogući način te se nadamo pobjedi i prolasku  u finale. Predstoji nam borba, iako sigurno one neće tek tako lako odustati.

“Iako nas je utakmica protiv Play offa istrošila mi ćemo se potruditi da damo sve od sebe. Već sam odradila nekoliko treninga pred Play off, cure su dobre, njih već dobro poznajem, te se nadam izuzetno dobroj igri u nastavku, ali naravno i ja ću dati sve od sebe. Kao i uvijek pozivmo sve one koji će nas bodriti, da dođu sutra u Arenu”, istakla je Alma Kovačević, nova košarkašica Čelika.

“Slijedi nam polufinalna serija protiv Jedinstva, a nakon toga možemo u slučaju pobjede da se spremamo za finalne utakmice.  Sa nove tri djevojke smo dobile novu dimneziju u igri”, dodala je Marina Džinić.

Obzirom da su u ekipu Čelika doputovale dvije nove košarkašice, i to Anđela i Nikolina Delić, koje su ujedno i jedne od najmlađih košarkašica u klubu sa “zaštićenim godištem”, trener Kecman smatra da su one izuzetno dobro pojačanje.

Ekipa Čelika poziva sve ljubitelje košarke, da posjete Gradsku arenu u Zenici, te uživaju u košarkaškom dvoboju s početkom od 17:00 sati.