Portal 072info

Sa VEDROm i Tajanom osjetite snagu Lisca

Nakon mini projekta Pješobus realizovanog u saradnji sa Gradom Zenica i partnerima kroz niz aktivnosti u projektu “Zimovanje djece i omladine na Smetovima 2016.”, naše Udruženje nastavlja sa svojim planom aktivnosti u ovoj. godini. Saradnjom planinarskog društva Tajan iz Zenice i Udruženja za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma VEDRO nastala je ideja da ujedinimo Zenicu, planinare i ljubitelje prirode gdje je nastala predivna priča o zajedničkom pohodu na planinu Lisac, posjetu planinarskom Domu društva Tajan i neizbježan odlazak na najviši vrh koji okružuje grad Zenicu – Jelina (1331 mnv)- vrh sa kojeg se proteže pogled na grad Zenicu i mnoge planinske masive.

Datum polaska je 31. januar ispred parkinga Gradske Arene Zenica u 7 sati. Za članove Udruženja VEDRO participacija je 7 KM, dok je za nečlanove 10 KM, a uplate se mogu izvršiti do subote, 30. januara do 18 sati. U cijenu je uračunato prevoz u oba smjera, vodičke usluge, pristupnica planinarskom domu na Liscu i planinarski čaj na domu.

BROJ MJESTA JE OGRANIČEN! REZERVACIJE ZA IZLET SE NEĆE VRŠITI, niti će se primati uplate na dan izleta. Uplatom u propisanom roku osiguravate svoje mjesto u autobusu. Nakon gore navedenog termina za uplatu participacije za izlet, isti ne vraćamo u slučaju neodaziva.

NAPOMENA: Odazivom na izlet, svaki učesnik potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno učestvovanje na istom, da prihvata ovaj program, da izletu pristupa na ličnu i materijalnu odgovornost, te da će se, u skladu s planinarskom etikom, pridržavati plana izleta, odluka i uputa Organizatora i Vodiča.

Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu (loši vremenskih uslova, neprohodnost puteva i sl.).

Organizator zadržava pravo otkazivanja izleta u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova.

Podijelite članak